Yeni Trend E-Ticaret

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) İzmir’de e-ticaretin geçmişten bu yana yaşadığı gelişmelerin, mevcut durumunun, potansiyel geleceği ile gelişim yönlerinin ele alındığı “E-Ticaret Zirvesi” düzenledi.

13 Haziran 2019 - 12:38 - Güncelleme: 13 Haziran 2019 - 12:41

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) İzmir’de e-ticaretin geçmişten bu yana yaşadığı gelişmelerin, mevcut durumunun, potansiyel geleceği ile gelişim yönlerinin ele alındığı

“E-Ticaret Zirvesi” düzenledi. EBSO Meclis Salonu’nda yapılan ve E-ticaret alanında faaliyet gösteren İzmirli işletmelerin bilgi ve tecrübelerini paylaştıkları etkinlikte,İzmir’in e-ticaret konusunda altyapı hizmetleri ve doğrudan operasyonlarda ivme kazanması gerektiği gündeme geldi.

Ege İş Kadınları Derneği’nin Feylesof Okulu Eğitim-Danışmanlık-Koçluk ile birlikte organize ettiği “İzmir’de E-Ticaret Zirvesi ‘19” ile İzmir’de faaliyet gösteren sektör oyuncusu işletmeler ve bu işletmelere altyapı hizmeti sunan firmaların yetkilileri, konuya ilgi duyan katılımcılarla buluştu.Hızlanan teknolojik gelişmeler ve artan internet kullanımının neticelerinden biri olarak yaşamın ayrılmaz bir parçası haline gelen e-ticaret konusunu İzmir özelinde ele aldıklarını belirten EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilhan Antitoros, küresel trendlerde B2C e-ticaret pazarında en büyük üç ülkenin pazar büyüklüklerinin toplamının, küresel e-ticaret pazarının çoğunluğunu oluşturduğunu söyledi. 2019 yılı itibariyle yaklaşık 3,5 trilyon ABD dolarına erişeceği öngörülen pazarın ilk beş oyuncusu hakkında bilgi veren Antitoros, “2018 yılında ABD Doları bazında öngörülen sonuçlarına göre 634 milyarlaÇin, 504 milyarla Amerika, 123 milyarla Japonya, 103 milyarla Birleşik Krallık ve 70 milyarla Almanya ilk beşte yer alıyor” dedi.

Türkiye’de 2017 yılında yüzde 4,1 olan online perakendenin toplam perakendeye oranı, 2018 yılında yüzde 5,3’e yükseldiğini ifade eden Antitoros, Türkiye’nin gelişmekte olan ülkelerin ortalamasını yakından takip ettiğini vurguladı.

E ticaret deneyimleri paylaşıldı

Zirvenin “E-Ticaret ve Teknolojik Altyapı” isimli ilk oturumunu DEÜ İİBF İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Engin Özgül yönetirken, PayTR Kurucusu Tarık Tombul, e ticaretin en önemli başlıklarından biri olan güvenli ödeme yöntemleri üzerinde durdu. Orion Yazılım (Akıllı Ticaret) Kurucusu Utku Bilgin ise e ticarete başlamak isteyen girişimci ve firmalara bu süreçte atılması gereken ilk adımları anlattı. “İzmir’de E-Ticaret ve E-Girişimcilere Tavsiyeler” başlığını taşıyan ikinci oturumun moderatörlüğünü ise Feylesof Okulu Kurucusu Arman Takan yaparken, Ereyon Kurucusu Aziz Ülkü 14 yıllık e ticaret deneyimlerini dinleyicilerle paylaştı. Aksesuarix Kurucusu Başar Baykan “sanal pazar” deneyimlerini anlatırken, Jimmy Key Pazarlama Sorumlusu İlkay Kutlu Şen ise online mağaza deneyimleri, online müşterilerden gelen geri dönüşlere göre ürün üretimi, sosyal medya kullanımı gibi süreçleri anlattı. 

 
 

2019/06/2019-06-13-12-40-32.jpg
Bu haber 615 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail...
Çelebi Vakfı iyiliğe koştu
Çelebi Vakfı iyiliğe koştu

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()