Volkswagen 5 bin kişiyi işten çıkartmayı planlıyor

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, kemer sıkma politikaları kapsamında 5 bin kişinin işine son vermeyi planlıyor. İşten çıkarmaların bir kısmının emeklilik yaşları yaklaşan işçiler olduğu belirtildi.

15 Mart 2021 - 14:58

T24'ün Alman Handelsblatt'an aktardığı habere göre Reuters’a konuşan iki farklı kaynak 120 binden fazla insanın çalıştığı 6 fabrikadan 4 bin kişinin işten çıkarılacağını söyledi. 

Volkswagen İşçi Şefi Gunnar Kilian konuyla ilgili olarak, "Elektrikli otomobil ve mobilite teknolojilerine yaptığımız yoğun yatırımlar sayesinde otomotiv sektörünün öncülerinden biri haline geldik. Fakat bu değişim önemli maliyet kısıtlamalarını da beraberinde getiriyor." diye konuştu. 

Volkswagen, bahsi geçen işten çıkarmanın bir kısmını emeklilik yaşları yaklaşan işçiler ile anlaşarak tamamlayacak. Bu işçileri erken emekli etmek isteyen Volkswagen, kalan kısmı ise sözleşmeli çalışanlar üzerinden gerçekleştirilecek.

Volkswagen, 2021 yılının sonuna kadar işe alımı durdurma kararı almış ve sadece elektrikli otomobiller, dijitalleşme ve akü teknolojileri konusunda eleman alımına karar kılmıştı.

Bu haber 546 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çiğlili Sporseverler Sağlıklı Beslenme Seminerinde Buluştu
Çiğlili Sporseverler Sağlıklı Beslenme Seminerinde Buluştu
Bornova’da pazaryeri seferberliği
Bornova’da pazaryeri seferberliği

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()