Ukrayna Dışişleri: İşgali püskürtebilirsek kendimizi Avrupa'nın güvenliğine adayacağız

New York Times'taki yazısında ABD'ye 'minnettar' olduğunu belirten Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, '1945'ten bu yana Avrupa'nın en büyük kara savaşı'nın yaşandığını söyledi.

30 Temmuz 2022 - 22:40

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, Ukrayna'ya gönderilen askeri yardımların bir "hayır işi" olmadığını ve uzun vadede Avrupa'nın güvenliğine yatırım şeklinde geri dönüşü olacağını öne sürdü.

New York Times gazetesi için bir yazı kaleme alan Dimitro Kuleba, Rus ordusunun Donetsk'te saldırılarını yoğunlaştırması üzerine "Batılı müttefiklerin gelişmiş topçu parçaları ve zırhlı araç teslimatını hızlandırması gerek" dedi.

Şu ana kadar gönderilen tüm askeri ve diğer destekler için ABD'ye ve özellikle de ülkenin Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a "son derece minnettar" olduklarını belirten Kuleba, "Yine de açık olmak istiyorum. Ukrayna'ya yapılan askeri yardım bir hayır işi değil. Bu, Avrupa'nın uzun vadeli güvenliği için gerekli bir yatırımdır" ifadelerini kullandı.

Kuleba, Ukrayna ordusunun 1945'ten bu yana Avrupa'nın en büyük kara savaşını yürüttüğünü söylediği yazısını "Rusya'nın işgalini püskürtebilirse, Ukrayna ordusu kendini Avrupa'nın güvenliğini ve istikrarını korumaya adayacak ve demokrasiyi her türlü otoriter saldırıdan koruyacak" ifadeleriyle sonlandırdı.

Bu haber 191 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir’de “Bölgesel Kadaverik Donör Potansiyeli ve Geliştirme Sempozyumu
İzmir’de “Bölgesel Kadaverik Donör Potansiyeli ve Geliştirme...
Sağlık Bakanlığı'nın yıllığı, gerçeği gözler önüne serdi! Türkiye, cihaz ve hekim sayısında Avrupa'nın gerisinde
Sağlık Bakanlığı'nın yıllığı, gerçeği gözler önüne...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()