Twitter hissedarından Elon Musk’a dava

Elon Musk, sosyal medya şirketinin yüzde 5'inden fazlasına sahip olduğunu açıklamada geciktiği için bir Twitter Inc. hissedarı tarafından dava edildi.

13 Nisan 2022 - 16:49

Geçtiğimiz günlerde Twitter’da önce hissedar olan ardından da yönetim kurulunda yer alacağı konuşulan Elon Musk, şimdi de bir dava ile gündeme geliyor.

Twitter hissedarı Marc Bain Rasella, salı günü Manhattan Federal Mahkemesi’nde Musk’ın elindekileri daha önce SEC’e açıklaması gerektiğini iddia ederek Musk’a menkul kıymet dolandırıcılığı davası açtı.

Yatırımcı, Musk’ın Twitter hissesini açıklayan formu sunduğunda, şirket hisselerinin 1 Nisan’da 39,31 dolardan 4 Nisan’da 49,97 dolara yüzde 27 yükseldiğini söyledi. Oysa Musk, hisseleri daha önce satın almıştı ve zamanında açıklamış olsaydı hisseler de o zaman değer kazanacaktı. Rasella, 24 Mart’tan 1 Nisan’a kadar Twitter hisselerini satan bir yatırımcı sınıfını temsil etmeye çalışıyor.

Diğer hissedarları zarara uğrattı

Rasella’nın açtığı dava, milyarderin elindeki varlıkları 24 Mart’a kadar ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na açıklaması gerektiğini iddia ediyor, ancak açıklamanın gecikmesi Twitter’ın hisse fiyatını düşürdü ve Musk’ın daha fazla hisseyi daha düşük bir fiyata satın almasını sağladı. Musk, en az yüzde 5’lik bir hisseye sahip olduğunu açıklamada gecikerek yasal süreyi ihlâl etmekle suçlanıyor.

Dava iddiasına göre; Musk’ın büyük bir hisseye sahip olduğunu kabul etmeden yaklaşık iki hafta önce şirketteki hisselerini satan daha az varlıklı yatırımcılara zarar verdi.

Musk’ın yasal başvuruları, 31 Ocak’ta her biri 36.83 dolardan hisse satın aldığını ve ardından 1 Nisan’a kadar neredeyse her işlem gününde daha fazla hisse biriktirmeye devam ettiğini gösteriyor.

Bu haber 342 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“Çekirdekten Ormana” sezonu alkışlarla kapattı
“Çekirdekten Ormana” sezonu alkışlarla kapattı
17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!
17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()