Tüm Vekillerin Görev Süresi Uzatılacak...

Kılıçdaroğlu ve Yıldırım anlaştı...

23 Eylül 2016 - 15:30

CHP lideri ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün gerçekleştirdiği görüşmenin ardından genel seçimlerde vekillerinde 4 yerine 5 yıl boyunca görev yapması benimsendi. Bununla beraber 2019 Kasımında yapılması planlanan genel seçimler 2020 yılının Kasım ayında yapacak. Bu kararla beraber Meclis'te olan tüm vekillerin görev süresi 1 yıl daha uzatılmış olacak.

Öte yandan genel seçimlerin 1 yıl uzatılmasıyla beraber 2020'de gerçekleştirilecek olan yerel seçimler aynı yıla denk gelecek. Bu şartlar altında her iki seçim de 2020 yılında gerçekleştirilmiş olacak ve seçimlerin birleştirilmesi gibi bir ihtimal doğacak. Yerel seçimler 30 Mart 2014'de, Cumhurbaşkanlığı seçimi 10 Ağustos 2014'de, genel seçimler ise 1 Kasım 2015'de yapılmıştı.

Erdoğan da seçim tarihlerinin değiştirilmesini istiyor

Milletvekili seçimleri 2007'ye kadar 5 yılda bir yapılıyordu. Ancak 2007'de yapılan anayasa değişikliğiyle ile süre 4 yıla indirildi. 21 Ekim 2007 referandumu ile bu değişiklik benimsendi. Aynı referandumda Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi de kabul edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2013’te yaptığı bir konuşmada bu değişikliği “hata” olarak nitelendirip, pişmanlığını dile getirmiş ve ”5 yıl olan seçim süresini 4 yıla indirdik, Ama yanlış yaptık, çünkü 4 yıl bir hizmet süresi için yeterli değil. Bunun 5 yıl olması lazım” demişti. CHP ise genel seçimlerin 5 yılda bir yapılması kararlaştırılsa dahi bunun mevcut parlamentoyu etkilememesini, 27. Dönemden itibaren 5 yılın uygulanmasını istiyor.

Bu haber 802 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Belediye emekçilerine bayram hediyesi
Belediye emekçilerine bayram hediyesi
Türeli,
Türeli, "818.2 Milyarlık zarar nereden kaynaklanıyor"

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()