Süveyş Kanalı'nı tıkayan geminin sahibinden 900 milyon dolar tazminat talebi

Mısırlı yetkililer Süveyş Kanalı'nda karaya oturarak trafiği tıkayan Ever Given adlı yük gemisinin sahibi Japon şirketten 900 milyon dolar tazminat talep etti.

15 Nisan 2021 - 11:20

Mısır'da Süveyş Kanalı İdaresi'nin, geçen ay karaya oturarak kanalın 5 gün boyunca trafiğe kapanmasına yol açan Ever Given adlı yük gemisinin sahibi Japon şirketten yaklaşık 900 milyon dolar tazminat talep ettiği belirtildi.

Japon NHK'nin haberine göre geminin sahibi Shoei Kisen Kaisha adlı şirket dün yaptığı açıklamada Süveyş Kanalı İdaresi'nin kendilerinden yaklaşık 900 milyon dolar tazminat talep ettiğini bildirdi.

İstenen tazminat miktarına geminin yeniden yüzdürülmesi masraflarının ve kanalın tıkanması nedeniyle oluşan nakliye ücreti kayıplarının da dahil olduğu belirtildi. Süveyş Kanal İdaresi'nin tazminat bedeli ödenene kadar gemiyi alıkoyacağı ileri sürüldü.

Japon şirket istenen tazminat bedelini "görülmemiş ölçekte" diye niteledi ve kanal idaresinin tazminat iddiasına net bir dayanak göstermediği savundu. Şirket yetkililerinin Süveyş Kanalı İdaresi'yle müzakereye devam edeceği ve gemiyi en kısa sürede geri almayı umduğu kaydedildi.

400 metre uzunluğundaki Ever Given yük gemisi 24 Mart'ta yakalandığı kum fırtınası sonrası rotasından çıkarak karaya vurmuş ve kanalda sıkışmıştı. Kanalı enlemesine kapatan gemi yaklaşık bir haftalık çalışmanın ardından kurtarılmış ve bu süre içinde kanal trafiğe kapalı kalmıştı.

Bu haber 367 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ... HATİMOĞULLARI:
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ......
Nazım Hikmet’in “Yolcu” oyununun prömiyeri yapıldı
Nazım Hikmet’in “Yolcu” oyununun prömiyeri yapıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()