Susmuş: Bayraklı'da Amazonlar kazandı

Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Kongresinin tamamlanmasının ardından bugün devir teslim töreni yapıldı. Önce İlçe Seçim Kurulundan mazbatasını alan Pınar Susmuş, daha sonra ilçe başkanlığında partililerle buluştu ve görevi mevcut İlçe Başkanı Cemallettin Alper’den devraldı.

25 Aralık 2019 - 00:33 - Güncelleme: 25 Aralık 2019 - 00:44

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de bir yandan kongrelerini tamamlarken bir yandan da seçilen ilçe başkanları mazbatalarını alarak görevlerini devralmaya başladı. Bugün Bayraklı İlçe Seçim Kurulundan mazbatasını alan Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, ardından CHP Bayraklı İlçe binasına geçti. Bayraklı İlçe binasında yapılan törende mevcut İlçe Başkanı Cemalettin Alper, görevi Pınar Susmuş’a devretti. Görev devir teslimi sırasında konuşan eski İlçe Başkanı Cemalettin Alper, 6 yıldır bu görevi büyük bir onurla taşıdığını belirterek, şöyle devam etti: “Bu görevler gelip geçicidir, seçildiğim son kongrede bir daha aday olmayacağımı ve mutlaka benden sonra bir kadın adayın Bayraklı’da ilçe başkanı olmasını temenni eden tek ilçe başkanıyım. Partinin birçok dinamiği vardır. En önemlisi sade üyesi olmak bile onurdur. Biz bu partinin iktidarı için bir sade üye olarak da her zaman ilçe başkanımızın ve yönetiminin yanında olacağız. Buradan hepinize söz veriyorum. İlçe Kongresinde yaptığım konuşmada da hiçbir adaya da imza vermediğimi kim kazanırsa kazansın çiçekle karşılayacağımı söylemiştim. İlçe kongremizi gerçekten zafer bir oyla kazanan Pınar Susmuş’un burada sizlerin huzurunda her zaman yanında olacağıma size söz veriyorum.”

BURADA BİR DEMOKRASİ ŞÖLENİ YAŞANIYOR

İlçe Başkanı Cemalettin Alper’den görevi teslim alan Bayraklı CHP’nin yeni İlçe Başkanı Pınar Susmuş, partililere şu şekilde seslendi:

“Burada bir demokrasi şöleni yaşanıyorsa bunun her aşamasında katkı sunan herkese çok teşekkür ederim. Kongremizin olduğu gün, kürsüden hepinize büyük bir cesaretle haykırdığım gibi Bayraklı’da bir demokrasi yarışı gerçekleştirdiğimizi, Bayraklı’da bir devrim yapacağımızı söylemiştik. Amazonların başkenti Bayraklı’da bir kadın ilçe başkanı ile partimizi iktidara taşıyacağımızı söylemiştik. Bunun için katkı koyan herkese sonsuz teşekkürler ediyorum. Kongre süreçleri demokrasi yarışıdır, bu yarışta mutlaka farklı listelerde görev alan, farklı listelerde görev alan arkadaşlarımız vardır, ama sonuçta kongre süreci tamamlandığında Cumhuriyet Halk Partisi değerlerine inanmış insanlar aynı ilke ve hedefler etrafında bütünleşir, kol kola mücadelesini verir. Benim için artık hangi listede olduğunun hiçbir önemli olmayan arkadaşlarımı hep birlikte el ele kol kola partimizin iktidarı için mücadele etmeye davet ediyorum. Birlik bütünlük içinde olacağız, ayrışma yok, kamplaşma yok. Artık burada bir kadın ilçe başkanı var, kadın ruhunu hakim kılacağız. Erkek arkadaşlarımızdan da sonsuz güven ve cesaret alarak Bayraklımızı daha öteye taşımak için elimizden gelen gayret ve kuvvetle sonuna kadar çalışacağız. Bu yolda hiç birinizin beni yalnız bırakmayacağına, gece gündüz yapacağımız mücadelede yanımda olacağınıza, ilçe binamızı eviniz, ailenizin bir parçası haline getireceğinize inanıyorum.”

SERTEL: İLK KEZ BİR İÇEDE AÇIK TARAF OLDUM

Kongre sürecinde Pınar Susmuş’a açık desteği ile dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel de devir teslim törenine katılarak, partililere hitap etti. Sertel, ilk kez bir ilçe kongresinde net bir şekilde taraf olduğunu belirterek, bunun nedenini şöyle açıkladı: “Değerli yoldaşlarım bu seçim sürecinde hayatımda ilk kez bir milletvekili olarak bir ilçede çok açık ve net bir biçimde taraf oldum. Başka ilçelerde bunu asla yapmadım yapmayı da düşünmüyorum. Niçin taraf olduğumu ve niçin Bayaklı ilçedeki değişimin Cemalettin Alper’in istediği şekli ile bir kadın arkadaşımızın ilçe başkanı olmasından yana açık taraf oldum. Bunun için suçlandım, acımasızca sözler söylendi. Ama şunu bilin ki, söylenen her şey kongre salonunda kaldı ve unutuldu. En azından benim tarafımdan unutuldu. Songül Gök ve Pınar Susmuş benim iki değer verdiğim, siyasette mücadele eden, evimden işinden zamanından çalarak CHP’nin başarısı için her kademede mücadele ettikleri gibi kadınların gösterdikleri cesaretle aday adayı oldukları noktalarda da çok samimiyetle söylüyorum kadınların mutlaka listelerde olmasını savunan bir arkadaşınızım.

”Devir teslim töreninin ardından yeni seçilen Başkan Susmuş, ilçe binasına sığmayan ve dışarıda kalan partililerin de yanına giderek onlarla kucaklaştı ve kendisine ilgi gösteren ve tebrik eden partililerle fotoğraf çektirdi.

2019/12/2019-12-25-00-44-22.jpg
2019/12/2019-12-25-00-44-27.jpg
Bu haber 1144 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()