Ege Politik Spor Datça’nın mavi sularında Cumhuriyet için kulaçlar birleşti

Datça’nın mavi sularında Cumhuriyet için kulaçlar birleşti

Muğla’nın Datça ilçesinde bir araya gelen açık su yüzücüleri, 29 Ekim coşkusunu denize taşıdı. Sporcular, Cumhuriyet’in kuruluşuna atıfta bulunarak bin 923 metrelik özel bir parkuru başarıyla tamamladı.

Datça’nın mavi sularında Cumhuriyet için kulaçlar birleşti

Muğla’nın Datça ilçesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103’üncü yıl dönümünde oldukça anlamlı ve sportif bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Datça Open Water Swimming grubu üyeleri, Cumhuriyetin kazanımlarına olan minnetlerini göstermek adına kulaçlarını bu kez bayram coşkusu için attı.

reklam
Datça’nın mavi sularında Cumhuriyet için kulaçlar birleşti

Denizle bütünleşen kutlama

Datça Kaymakamlığı himayesinde organize edilen etkinlik, Cumhuriyet Meydanı’nda start aldı. Kaymakam Murat Atıcı’nın verdiği işaretle birlikte Ege’nin serin sularına kendilerini bırakan sporcular, Cumhuriyetin kuruluş yılına ithafen tam bin 923 metre yüzdü. Sahil Güvenlik ekiplerinin güvenlik önlemleri altında gerçekleşen yüzüş, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Sporun birleştirici gücü

Etkinliğin sonunda bir araya gelen yüzücüler, bu organizasyonun sadece fiziksel bir aktivite olmadığını, aynı zamanda toplumsal dayanışmayı ve birliktelik ruhunu pekiştiren sembolik bir anlam taşıdığını ifade etti. Datça’nın eşsiz kıyılarında kulaç atan sporcular, bayram sevincini denizin ortasında paylaşmanın mutluluğunu dile getirerek, Cumhuriyet değerlerine olan bağlılıklarını bir kez daha tescilledi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız