Somali’de bombalı saldırı: En az 11 ölü

Somali'de bulunan bir ordu kampında Eş Şebab tarafından düzenlenen intihar bombası saldırısında en az 11 kişi yaşamını yitirdi.

27 Eylül 2022 - 10:45

Somali’de dün gerçekleşen bombalı saldırıda 11 kişi yaşamını yitirdi. Başkent Mogadişu’da Eş Şebab tarafından düzenlenen intihar saldırısında 18 kişinin yaralandığı bildirildi.

Associated Press’in haberine göre, Somali ordusuna ait bir eğitim kampına düzenlenen intihar saldırısının sebebi, hükümetin Eş Şebab ve El Kaide’ye yönelik operasyonları artırma talimatı olduğu ifade edildi.

Somali Devlet Başkanı Hasan Şeyh Mahmud geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, hükümetten onlarca yıldır devam eden çatışmaları durdurmak için mücadelenin hızlandırılmasını istediğini söylemişti.

Somali’nin başkenti Mogadişu düzenli olarak El Kaide bağlantı Eş Şebab örgütünün terör eylemlerinin hedefinde. Ağustos ayında Eş Şebab tarafından bir otele düzenlenen saldırıda en az 20 kişi yaşamını yitirmişti.

Bu haber 212 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Egeli turizmciler 5. kez Mehmet İşler'le 'Devam' dedi
Egeli turizmciler 5. kez Mehmet İşler'le 'Devam' dedi
Bornova’nın parkları rengarenk olacak
Bornova’nın parkları rengarenk olacak

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()