İzmir'de yaşayan Kahramanmaraşlılar, İZMİRMARAŞDER tarafından Bornova Çiçekliköy'de organize edilen etkinlikte hasret giderdi. Siyasi temsilciler, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı kahvaltı programı, samimi bir atmosferde gerçekleşti.

Milli Birlik Vurgusu
Etkinlikte söz alan AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Kahramanmaraş'ın tarihteki kahramanlık unvanının bir nişan olduğunu belirterek, "Sütçü İmam'dan günümüze uzanan bu direniş ruhu, bugün ülkemizin ihtiyaç duyduğu en temel değerdir. Vatanımıza ve bayrağımıza olan bağlılığımız sürdüğü müddetçe, millet olarak karşımızda hiçbir engel duramaz. Bu buluşmalar, aramızdaki kardeşlik bağlarını güçlendiren en kıymetli vesilelerdir" dedi.

Gönül Köprüsü Kuruldu
Dernek Başkanı Safa Narlı ise konuşmasında, Kahramanmaraşlı olmanın sadece bir şehirli olmak değil, bir karakter ve duruş sergilemek olduğunu ifade etti. Narlı, "Ege'nin incisi İzmir'de, memleketimizin havasını ve kültürünü yaşatmaya devam ediyoruz. Derneğimiz, geçmişimizle geleceğimiz arasında bir köprü kurarak, gençlerimize köklerini anlatmayı ve birlik ruhunu pekiştirmeyi amaçlıyor. Bugün burada sadece bir kahvaltı sofrasında değil, aynı hatıraları paylaşan büyük bir aile olarak bir aradayız" diye konuştu.
Program, katılımcıların birbirleriyle sohbet ederek memleket özlemi giderdiği ve dayanışma mesajlarının öne çıktığı anlarla sona erdi.
