Sigortasız araç oranı yüzde 20'yi buldu: Kasko ve sigorta fiyatlarına büyük zam kapıda

Araçların kasko ve zorunlu trafik sigortası ödemeleri giderek pahalılanırken, araçların yüzde 20'sinde zorunlu trafik sigortasının olmadığı ortaya çıktı.

23 Ağustos 2022 - 20:30

Zorunlu trafik sigortasının yanı sıra kasko fiyatlarında da büyük artış yaşanırken durum iyice içinden çıkılmaz bir hal aldı.

EBS Danışmanlık şirketi genel müdürü Erol Şahin, son duruma dair Odatv'ye yaptığı açıklamada, "Trafik sigortası zorunlu. Vatandaş bunu yaptıramıyor. Zorunlu olmasına rağmen. Vatandaşın buna gücü yetmiyor" dedi.

'Sigorta ve kaskoda miktar iki katına çıkabilir'

"Ülkemizde 25 milyon araç kullanıcısı varken kasko yaptıran oranı 4 milyon. Yollarımızda gezen 100 aracın 20 tanesinin trafik sigortası yok. Bu ilginç ve acı durum" diyen Şahin, "Enflasyon bu boyutta olduğu sürece her geçen gün daha da artacak. Gelecek yıl bu rakamlar belki iki katına çıkacak. 2021'in başında sigortasız araç sayısı yüzde 10'du. Bugün ise yüzde 20'yi bulmuş durumda. Sigorta fiyatlarındaki artış ve kaskodaki artış vatandaşın gücünün yetmeyeceğini görüyoruz. Yüzde 20'lik oran yüzde 30'a çıkabilir" ifadesini kullandı.

Bu haber 239 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Ahmet Ercan, 7 büyüklüğündeki deprem için o yerleri işaret etti: Her deprem yeni bir enerji, bir jeotermal doğuştur
Prof. Dr. Ahmet Ercan, 7 büyüklüğündeki deprem için o yerleri...
Özgür Özel'den 'Taha Hüseyin Karagöz' açıklaması: Kapımıza gelmiş, kabul etmemek olmaz
Özgür Özel'den 'Taha Hüseyin Karagöz' açıklaması: Kapımıza...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()