Scholz: Batı yapımı silahlar Rus topraklarını vurmayacak

Almanya Şansölyesi Scholz, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'le Kiev'e verilen Batı yapımı silahların Rusya topraklarını vurmak için kullanılmayacağı konusunda mutabakat sağladıklarını söyledi.

05 Şubat 2023 - 14:55

Bild gazetesine demeç veren Almanya Şansölyesi Olaf Scholz'e, Kiev'e gönderilen Batı yapımı silahlarla Rusya topraklarının vurulmaması konusunda bir mutabakat olup olmadığı soruldu. Scholz, "Bu konuda fikir birliği var" yanıtını verdi.

Sputnik Türkiye'nin aktardığı habere göre, Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Batı'nın Ukrayna'ya silah göndermesinin ve Rusya topraklarına saldırılara izin vermesinin müzakerelerin başlamasını kolaylaştıracağını iddia edenlerin yanıldığını belirterek, sonucun tam tersi olacağı, Kırım'a yönelik saldırıları misilleme saldırılarının izleyeceği uyarısında bulunmuştu.

Medvedev, Rusya'nın saldırılara yanıt verirken kendisini sınırlamayacağını belirterek, "Her türlü yanıtı verebiliriz. Rusya Devlet Başkanı bunu açıkça söyledi. Kendimize herhangi bir kısıtlama koymuyoruz ve tehdidin niteliğine göre her türlü silahı kullanmaya hazırız" demişti.

Scholz, Ukrayna'ya yeni silah sevkiyatlarını onaylarken soğukkanlılığı koruyacaklarını ve tüm kararları çok dikkatli bir şekilde tartmaya devam edeceklerini belirtti.

'Putin, beni ve Almanya'yı tehdit etmedi'

Röportajda eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna harekatından önceki bir telefon görüşmesinde kendisini füze saldırısıyla tehdit ettiği iddiası da gündeme geldi. Scholz, Putin'in kendisini ve Almanya'ya hiçbir şekilde tehdit etmediğini ifade etti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Johnson'ın iddiasını tekzip ederek “Bay Johnson’ın söylediği doğru değil. Dahası bu bir yalan. Füze saldırısı tehdidinde bulunulmadı” demişti.

Bu haber 141 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()