Sarraf'la İlgili Yeni İddia

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, ABD'de 75 yıl hapisle yargılanan Rıza Sarraf'ın kendi dosyası için savcılık ile anlaşma yapıp, başka bir davada 'kamu tanığı' olduğu iddialarını gündeme getirdi.

27 Kasım 2017 - 11:29

"Sarraf ayarlı Cumhurbaşkanlığı hesapları" başlıklı bir yazı kaleme alan Selvi, ABD'yi dolandırma, İran'a karşı uygulanan yaptırımları delme, kara para aklama, kara para aklamak için komplo kurma ve ABD bankalarını dolandırma suçlamalarıyla 75 yıl hapsi istenen Rıza Sarraf'la alakalı olarak Halkbank'a ceza kesilse dahi bunun 'makul' olacağını öne sürdü.

Selvi ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, “Sevgili Erdoğan, çocuklarının, bir çıta yükseltiyorum, eniştenin, dünürünün, kardeşinin eski özel kalem müdürünün, yurtdışında vergi cennetlerinde bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiklerini biliyor musun?” sözlerinin de Alman istihbaratı doğrultusunda kulislerde gündeme geldiğini söyledi.

Selvi'nin yazısından bir bölüm şöyle: 

"Türkiye’nin kilitlendiği Rıza Sarraf davasında kritik gün geldi. Jüri seçimiyle birlikte süreç başlayacak.

Bu davada Türkiye mi, yoksa Rıza Sarraf mı yargılanıyor? Her ikisi de değil. Rıza Sarraf'ın, “kamu tanığı” olduğu anlaşılıyor. Sarraf’ın kendi dosyasında pazarlık yapıp, anlaşmaya vardıktan sonra başka bir dosyada kamu tanığı olduğu söyleniyor. Zarrab’ın itirafları doğrultusunda hazırlanacağı söylenen ek iddianameden ne olduğu anlaşılacak.

Türkiye’nin yargılanması ise söz konusu değil. Türkiye, BM’nin yaptırım kararlarına uyma sözü veren ancak ABD yaptırımları söz konusu olunca şerh koyan ülke statüsünde. ABD, daha önce İran, Sudan ve Kuzey Kore’ye yaptırımları deldikleri gerekçesiyle BNP Paribas’a, HSBC’ye, Credit Agricole’e, Royal Bank of Scotland’a ceza kesti. Bunlar uzlaşmaya vararak ceza miktarlarında indirime gidip, yaptırımlardan kurtuldu. Bize karşı farklı bir sistemin uygulandığı gerçek ama Türkiye’nin büyük bir ekonomik felaketle karşılaşacağı yönündeki beklentiler gerçekçi değil."

Bu haber 986 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kirada yüzde 25 sınırı kesin kalkacak
Kirada yüzde 25 sınırı kesin kalkacak
'ABD’ye 135 milyon dolar ödeyip döneceğim' dedi: Sezgin Baran Korkmaz kim, nasıl kaçtı?
'ABD’ye 135 milyon dolar ödeyip döneceğim' dedi: Sezgin Baran...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()