Roteryenlerden ‘Bilge Ağaç’ ile 30. yıl kutlaması

Dokuz Eylül Rotary Kulübü üyeleri 30. Kuruluş yıldönümlerini Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesi ziyareti ile kutladılar. Rotaryenler, gazeteci yazar ve Rotaryen Nedim Atila rehberliğinde Kuşadası Davutlar’da bulunan Müzeyi gezerek zeytinyağının tarihi hakkında bilgi aldılar.

29 Mart 2023 - 09:51

Dokuz Eylül Rotary Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Tiyanşan, ölmez ağacın meyvesi olan zeytinin yağ formuna kadar olan yolculuğuna, Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesi’ni ziyaret ederek şahit olduk” dedi.

Gazeteci, Yazar ve Rotaryen Nedim Atila’nın sunumu ile zeytinyağı müzesini gezdiklerini anlatan Dokuz Eylül Rotary Kulübü Başkanı Tiyanşan, “Dokuz Eylül Rotary Kulübü 30 yılda bu toplumun içinde tıpkı zeytin ağacı gibi kök saldı, büyüdü, serpildi, güçlendi, meyve verdi, vermeye devam ediyor. 30 yıl boyunca kulübümüze katkı koyan tüm Rotaryenlere gönülden teşekkürü bir borç biliyorum. İyi ki varlar, iyi ki buradalar” dedi.

 

Topluma hizmet hep devam edecek

 

Dokuz Eylül Rotary Kulübü olarak zeytin ağacının hikayesi ile kurdukları benzerliği Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesi’ni ziyaret ederek taçlandırdıklarını ifade eden Tiyanşan, “Zeytinyağı üretimi, kullanımı ile ilgili 2500 yıl öncesinden günümüze uzanan süreci anlatan işliklerin yer aldığı Müzede zeytinyağının binlerce yıllık serüveni sergileniyor. Zeytin’in ve Zeytinyağının bilinen tarihini en kapsamlı ve kronolojik şekliyle yansıtan “Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesi tam zeytinyağı serüveni” dedi.

Turizmci Hasan-Gürsel Tonbul çiftine ait sergi alanında, orijinali Urla’da bulunan Klazomenai’nin bir örneği dahil, yüzlerce Zeytinyağı üretim aracının büyük bölümü çalışır konumda yer aldığını anlatan Tiyanşan, “Zeytinyağı’’ binlerce yıl karanlığı aydınlattı, mabetleri kutsadı. Kadim tarihi boyunca sağlık, varlık, sanat, medeniyet ve umut zeytin ağacının yaşadığı topraklarda zeytinle birlikte yeşerdi. Zeytinyağı insanoğluna refah ve ruhuna ferah oldu” dedi.

Nedim Atila’nın eşsiz anlatımı ile harika bir 30. Yıl kutlaması geçirdiklerini anlatan Tiyanşan, “Daha nice 30 yıllar görecek olan Dokuz Eylül Rotary Kulübü topluma hizmetini ilelebet sürdürecektir” diye konuştu.

Bu haber 172 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()