Putin Sputnik V geliştiricilerine devlet ödülü verdi

Sputnik V'yi tasarlayan bilim insanları resmi ödül aldı.

12 Haziran 2021 - 22:32

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Cumartesi günü ülkenin koronavirüse karşı ilk aşısı Sputnik V'yi geliştiren bilim insanlarına devlet ödülleri verdi.

Putin Devlet Bilim ve Teknoloji Ödülü 2020 ödül töreninde şöyle konuştu:

"Rusya'nın bilim ve bilim eğitiminin gücü, dünya çapındaki insanların pandemiye bir çözüm beklediği geçen yıl açıkça görüldü. Araştırmacılarımız, güvenli ve etkili bir Covid-19 aşısı yarattıkları en kısa sürede başarıya, hatta zafere ulaştılar."

Ödül Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Enstitüsü Müdürü Aleksander Gintsburg, Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Denis Logunov ve epidemiyolog Albay Sergey Boriseviç'e verildi.

Rus aşısı Sputnik V, şimdiye kadar 67 ülkede onaylandı. Gamaleya Araştırma Merkezi'nin bildirdiğine göre, Sputnik V, hükümet düzenleyicileri tarafından alınan onay sayısı açısından dünyada ikinci sırada yer alıyor.

Bu haber 277 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Işıklar Mahallesi’nde değişim başlıyor
Işıklar Mahallesi’nde değişim başlıyor
Tugay: “İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin parçası olacağız”
Tugay: “İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()