Putin ve Biden, Cenevre'de ortak basın toplantısı yapmayacak

Rusya ve ABD liderleri yan yana basının karşına çıkmayacaklar.

12 Haziran 2021 - 22:32

Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya menşeli Sputnik'e verdiği demeçte, Kremlin'in ABD Başkanı Joe Biden'in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmenin ardından Cenevre'de yalnız basın toplantısı düzenleme planlarından haberdar olduğunu ve Putin'in Biden olmadan medyayla konuşacağını söyledi.

Peskov, "Bu büyük ihtimalle Amerikan başkanının genel uygulamasıdır. Bildiğimiz gibi ABD başkanı da İngiltere'de ayrı bir basın toplantısı düzenledi. [İngiltere Başbakanı] Boris Johnson ile ortak basın toplantısı yapmadılar. Bay Biden'ın da Bay Biden olduğunu öğrendik. [Putin ile görüştükten sonra] ayrı bir basın toplantısı düzenlemeyi planlıyor. Daha önce de belirttiğimiz gibi, görüşmeler bittikten sonra Başkan Putin de basınla konuşmak için ayrı çıkacak" dedi.

Açıklama, Bloomberg'in bir Beyaz Saray sözcüsüne atıfta bulunarak, Biden'ın Putin'le görüşmesinin ardından tek başına bir basın toplantısı düzenleyeceğini bildirmesinin ardından geldi.

Putin-Biden zirvesinin 16 Haziran'da İsviçre'nin Cenevre kentindeki Villa La Grange'de yapılması bekleniyor. Biden'ın göreve başlamasından bu yana ikilinin ilk görüşmesi olacak.

Putin, kendisinin ve ABD liderinin Cenevre'deki görüşmeler sırasında iki ülke arasındaki ilişkileri düzeltmenin yollarını bulması gerektiğini çünkü muhtemelen stratejik istikrarı, uluslararası çatışmaların çözümünü ve "teröre karşı ortak mücadeleyi" tartışacaklarını kaydetti.

Bu haber 259 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()