Polisleri Döven Boksörden Açıklama: Mücadeleye Devam

Fransa’da, geçtiğimiz cumartesi düzenlenen eylemde Paris’te polis müdehalesine karşı yumruklarını ‘konuşturan’ Fransız eski boksör Christophe Dettinger bir video yayımladı.

07 Ocak 2019 - 17:45

17 Kasım 2018’de akaryakıt zamları sonrası başlayan ‘Sarı Yelekliler’ eylemleri, kısa sürede kitleselleşmişti. Fransız hükümeti zamları askıya almış ancak ‘Sarı Yelekliler’ bunu yeterli bulmamış, eylemlerin süreceğini bildirmişti. Hükümet son olarak zamların iptal edildiğini duyurmuştu. Eylemlerler kitleselliğini kaybetse de sürüyor.

Başkent Paris’te geçen cumartesi düzenlenen ‘Sarı Yelekliler’ eyleminde bir köprüde meydana gelen olayda 2007 yarı ağır siklet Fransa boks şampiyonu Dettinger polis müdehalesine yumruklarıyla karşılık vermişti.

Hakkında yakalama kararı bulunun eski boksör bugün teslim olmasının ardından gözaltına alındı.

AFP’nin haberine göre, Dettinger gözaltına alındıktan kısa bir süre sonra, kendisini eski boksörün baldızı olarak tanıtan bir kadının sosyal medya hesabından bir video yayınlandı.

Dettinger, düzenlenen tüm ‘Sarı Yelekliler’ eylemine katıldığını söylüyor. Eski boksör ““Kaygılıyım çünkü Fransızım, Fransız olduğum için gurur duyuyorum. Radikal solcu, radikal sağcı değilim, ortalama bir vatandaşım” diyor.

Kötü bir davranış sergilediğini kabul eden Dettinger, gaz sıkan ve şiddet uygulayan polislerin müdehalesi sonrası öfkelenerek kendine hakim olmadığını ancak kendisini savunduğunu söylüyor.

Yaklaşık üç dakka süren videoda eski boksör yarın polise teslim olacağını söylerken ‘Sarı yeleklilere’ de mücadeleye devam eden çağrısında bulunuyor.

Kaynak: http://www.diken.com.tr
Bu haber 1325 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Mutlu: Konak’a somut işler yapmaya geldim
Başkan Mutlu: Konak’a somut işler yapmaya geldim
Bornova’da mesai gün doğarken başlıyor
Bornova’da mesai gün doğarken başlıyor

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()