Osman Kavala bu kez 'casusluk' suçlamasıyla tutuklandı

Osman Kavala, 'casusluk' suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemede tutuklandı

10 Mart 2020 - 09:12

Gezi Direnişi davasından beraatinin arından 15 Temmuz soruşturması gerekçesiyle tahliye edilmeyen Osman Kavala 'casusluk' suçlamasıyla tutuklandı.

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Kavala hakkında bu kez de "siyasal veya askeri casusluk" suçlamasıyla yeni bir soruşturma kapsamında İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklama kararı verildi.

Duruşmaya SEGBİS üzerinden katılan Kavala, ifadesinin ardından yeniden tutuklandı.

 

HDP Milletvekili Ahmet Şık, tutuklama kararının ardından "Kavala’ya yönelik suçlamalar yeni bir soruşturma ile ilgili değil. 13 günlük gözaltının ardından TCK 309 uyarınca “darbecilik” suçlaması yöneltilerek, 1 Kasım 2017’de tutuklanıp 11 Ekim 2019’da re’sen tahliye edildiği dosyada yeni delil bulunduğu gerekçesiyle yeniden tutuklandı" açıklamasında bulundu.

 

ahmet şık✔@sahmetsahmet

 · 

Replying to @sahmetsahmet

Osman Kavala bir kez daha tutuklandı.

ahmet şık✔@sahmetsahmet

Kavala’ya yönelik suçlamalar yeni bir soruşturma ile ilgili değil. 13 günlük gözaltının ardından TCK 309 uyarınca “darbecilik” suçlaması yöneltilerek, 1 Kasım 2017’de tutuklanıp 11 Ekim 2019’da re’sen tahliye edildiği dosyada yeni delil bulunduğu gerekçesiyle yeniden tutuklandı.

213

10:03 PM - Mar 9, 2020

Twitter Ads info and privacy

65 people are talking about this

Türk Ceza Hukuku Derneği Başkan Yardımcısı Kazım Yiğit Akalın, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Kavala'nın avukatlarının da sorguya katıldığını belirtti.

Akalın, "Osman Kavala bilindiği uzere darbe suclaması ile tekrar tutuklanmış ancak, soruşturma aşamasındaki 2 yıllık azami tutukluluk suresi dolmuştu. Şimdi casusluk suçlaması ile yani baska suctan tutuklamaya sevk edildi ve sorgu su an devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Kazım Yiğit Akalın@akaliny

Osman Kavala su an Segbis ile baglanti kurularak İst. 10. Sch’ta “Casusuluk”tan tutuklamaya sevk edildi. Sorgu su an Segbis araciligi ve avukatlarinin katilimi ile suruyor.

38

9:09 PM - Mar 9, 2020

Twitter Ads info and privacy

31 people are talking about this

AVUKATLAR TUTUKLULUĞA İTİRAZ ETMİŞTİ

Avukatlar Prof. Dr. Köksal Bayraktar, Deniz Tolga Aytöre ve İlkan Koyuncu, 25 Şubat’ta Osman Kavala’nın tutukluluğuna itiraz etmişti. Osman Kavala’nın avukatları birinci yargı paketi ile kanunlaşan soruşturma aşaması için azami tutukluluk süresi olan iki yıllık sürenin 25 Şubat 2020 yılı itibarıyla dolduğuna dikkat çekmişti. Avukatların bu itirazı sonrasında, Kavala hakkında İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı bekleniyordu.

Bu haber 915 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
EGOD’dan İzmir Uluslararası İş Dünyası Sempozyumu
EGOD’dan İzmir Uluslararası İş Dünyası Sempozyumu
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()