Mustafa Şentop, yargıdaki siyasallaşma sözünü yaralayıcı buldu

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in, yargıdaki siyasallaşmanın ortaya çıkartılması ve toplumsal barış ve bütünlüğün korunarak hukukun üstünlüğünün tesis edilerek adil, tarafsız ve tam bağımsız yargının oluşturulabilmesi için verdiği Meclis Araştırma önergesi TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından reddedildi.

10 Aralık 2022 - 15:51

Şentop, CHP’li Antmen’e gönderdiği iade yazısında önergeyi “kaba” ve “yaralayıcı” bulduğunu ve bu nedenle işleme almadığını belirtti. CHP’li Alpay Antmen duruma tepki gösterdi.

Antmen, verdiği araştırma önergesinde Türkiye’de yargının saraya bağlandığını, tarafsız olmadığını, AYM ve AİHM kararlarının tanınmadığını ve hukukun artık işleyemez hale geldiğini belirterek “Bu söylediklerimin hangisi gerçek dışı? Mustafa Şentop, hukukun saraya bağlandığının ve yargının ayaklar altına alındığının farkında değil mi? Türkiye Hukukun Üstünlüğü Endeksinde 140 ülke arasında 116’ıncı sırada. İfade Özgürlüğü endeksinde 149 ülke arasında 129’uncu sırada. AİHM kararlarının tanınmadığının ve AYM kararlarının yerel mahkemelerce bozulduğunun farkında değil mi? Türkiye, dünyada artık özgür olmayan ülkeler kategorisinde yer alıyor. Sayın Şentop’u bunlar yaralamıyor ancak bu gerçeğin araştırılmasının istenmesi yaralıyor. Mustafa Şentop, yok edilmiş yargı gerçeğini sansürlüyor” dedi.

Bu haber 169 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ... HATİMOĞULLARI:
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ......
Nazım Hikmet’in “Yolcu” oyununun prömiyeri yapıldı
Nazım Hikmet’in “Yolcu” oyununun prömiyeri yapıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()