Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran İYTE Rektörlüğüne İkinci Kez Atandı

Kasım 2018’den bu yana İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Rektörlüğü görevini sürdüren Prof. Dr. Yusuf Baran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rektör atamasına ilişkin 2022/658 sayılı kararı ile yeniden atandı.

10 Aralık 2022 - 15:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla alınan kararın Resmî Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte İYTE’de Prof. Dr. Yusuf Baran’ın rektörlüğünün ikinci dönemi resmen başlamış oldu.

 

Rektör Baran, göreve ikinci kez atanmış olmaktan duyduğu gurur ve mutluluğu ifade ederek, uluslararası arenada marka değeri yüksek bir üniversite olma hedefi doğrultusunda çalışmaya devam edeceklerini vurguladı ve şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğü görevi şahsıma ikinci kez tevdi edilmiş bulunmaktadır. Geçen dört yıllık rektörlük görevim süresince, sahip olduğumuz nitelikli insan kaynakları ve ileri araştırma altyapımızla Enstitümüzde yarattığımız eğitim, bilim, teknoloji, inovasyon ve girişimcilik ekosistemi sayesinde birçok başarılı projeye imza atarak bölgemizin ve ülkemizin sosyoekonomik kalkınmasına azami katkıda bulunduk.

Önümüzdeki dört yıllık dönemde de bu onurlu görevin yüklemiş olduğu sorumlulukların bilinciyle tüm İYTE mensuplarımız ve paydaşlarımızla birlikte çalışmaya devam ederek, başlattığımız projeleri tamamlamak ve daha önemlisi inovatif yeni projeler hayata geçirmek suretiyle Enstitümüzü eğitim, araştırma ve toplumsal katkı alanlarında daha iyi noktalara taşımaya devam edeceğiz.

İYTE Rektörlüğü görevini şahsıma yeniden tevdi eden başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, her daim destekleri ile önümüzü açan YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a ve tüm devlet büyüklerimize şükranlarımı sunuyorum.

Vatanıma ve milletime hizmet etme motivasyonu ile yürüdüğüm bu yolda Allah bizleri muvaffak etsin”.

 

 

Prof. Dr. Yusuf Baran Kimdir

11 Aralık 1977 tarihinde doğdu. 1998 yılında Dicle Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Biyoloji Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek Lisans derecesini 2002 ve Doktora derecesini 2006 yılında ODTÜ'den aldı.

2007 yılından itibaren İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi, Kasım 2018 tarihi itibarıyla ise İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü ve İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Bilim, teknoloji, diplomasi konulu ulusal ve uluslararası toplantı/ kongre/ forumlarda 400’ün üzerinde konferans verdi. Birleşmiş Milletler, Avrupa Parlamentosu, Dünya Bilim Forumu, Bakü Forumu, Dünya Ekonomik Forumu, Dünya Yaşam Bilimleri Forumu, Bilim Diplomasisi, Bilim Liderliği, G20 Araştırma ve Dijital Bakanları Zirvesi gibi çok önemli toplantılara davet edildi ve konferanslar verdi.

Dr. Baran’ın 100’ün üzerinde ulusal ve uluslararası kurumlar tarafından verilmiş ödülü bulunmaktadır.

Bu ödüllerden bazıları şunlardır; 2013 yılında Dünya Ekonomik Forumu’nun her yıl tüm dünyadan "akademik mükemmeliyet, topluma hizmet ve bilim ile dünyayı değiştirme potansiyeli" bulunan 40 yaşın altındaki 40 lider genç bilim insanına verdiği “Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü”nü aldı. 2014 yılında Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Organizasyonu’ndan “Bilimsel Önderlik Alanında Türkiye’nin En Başarılı İnsanı Ödülü”nü aldı. 2010 yılında Türkiye Bilimler Akademisi’nden, 2013 yılında Bilim Kahramanları Derneği’nden, 2016 yılında Deneysel Hematoloji Derneği’nden, 2017 yılında Türk Eczacılık Akademisi’nden “Yılın Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü”nü aldı. 2021 yılında “Yılın Bilim Lideri Ödülü”, Hacettepe Üniversitesi’nden Onur Ödülü ve Ege Kalkınma Derneği’nden “İnovatif ve Girişimci Akademik Lider Ödülü”nü aldı.

Prof. Dr. Yusuf Baran’ın 40’ın üzerinde bilimsel araştırma projesi, 400’ün üzerinde yayımlanmış bilimsel eseri bulunmaktadır.

Prof. Dr. Yusuf Baran’ın çalışma alanları, moleküler biyoloji ve genetik, bilim ve teknoloji politikaları ve bilim diplomasisi üzerine yoğunlaşmaktadır.

 

Bu haber 391 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...
Ebrar Sitesi davası: Tutuklama talebi reddedildi, duruşma ertelendi
Ebrar Sitesi davası: Tutuklama talebi reddedildi, duruşma ertelendi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()