Mumcu, "Nefretinizi alın gidin"

Konak Kent Konseyi Başkanı ve Devrimci 78’liler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Mumcu, HDP’ye yapılan saldırının nefret politikalarının sonucu olduğunu söyleyerek, “Nefretinizi, kininizi, ayrımcı politikalarınızı gemiciklerinize yükleyip gidin” dedi.

18 Haziran 2021 - 11:11

Mumcu, dün (17 Haziran) HDP İzmir İl Başkanlığı’na yapılan ve Deniz Poyraz’ın silahla öldürülmesiyle sonuçlanan saldırıyı kınadı. Mumcu, yıllardır uygulanan nefret politikalarının İzmir’de bir can aldığının altını çizerek, “Toplumu ayrıştıran bu anlayışın katili de yüceltmesi daha önce de karşılaştığımız senaryolarla birebir örtüşüyor. Halkların kardeşliğinden korkanlar kin ve nefretle besledikleri katillerden medet umuyor. İstiyorlar ki nefret söylemiyle yoğrulmuş bir ülkede toplumsal bilinç yerini yönlendirilebilir şiddete bıraksın.  Bu şiddeti bahane edenler de korku imparatorluklarını rahatça kursunlar” ifadesini aktardı. 


Mumcu, “Türkiye halkları olarak bu oyunda olmadıklarını vurgulayarak, “Biz Türkiye halkları olarak bu oyunda yokuz! Nefretinizi, kininizi, ayrımcı politikalarınızı gemiciklerinize yükleyip gidin. Gidin ve bir daha gelmeyin. Barış ve özgürlük içinde yaşayacağımız bir ülkeyi kurma kararlılığımız her zamankinden fazla. Asıl siz örgütlü ve kararlı bir halktan korkun!” sözlerine yer verdi. 


Mumcu, açıklamayı “Yaşasın Halkların Kardeşliği” sözüyle sonlandırdı. 

Bu haber 335 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Belediye emekçilerine bayram hediyesi
Belediye emekçilerine bayram hediyesi
Kızılay Mahallesi’ne çözüm ve proje ziyareti
Kızılay Mahallesi’ne çözüm ve proje ziyareti

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()