Muhtarlara ‘İnternet Okur-Yazarlığı Eğitimi’ Menemen’den Başladı…

Türkiye’de internet okuryazarlığı oranının arttırılması adına Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği, TTNET ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ortaklığında yürütülen “İnternetle Hayat Kolay” projesi kapsamında, Menemen Belediyesi ve Ege Bölgesi Muhtarlar Federasyonu işbirliğinde Ege Bölgesi’nde ilk olarak Menemen’de gerçekleştirilen “İnternet Okur-Yazarlığı” eğitimini başarıyla tamamlayan Menemen’in 41 mahalle muhtarına sertifikaları törenle takdim edildi.

26 Nisan 2016 - 15:48

Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltının ardından gerçekleştirilen sertifika töreni, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Menemen’in 65 mahalle muhtarının tamamına yakınının katıldığı törende; 4 grup halinde iki gün süren eğitime katılan 41 mahalle muhtarına sertifikaları, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve Ege Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ayşe Taylan tarafından sunuldu. 

 

Başkan ŞAHiN; “Hepimiz birbirimizi kucaklayacağız”

Eğitimini başarıyla tamamlayan muhtarları tebrik eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Sertifika almaya hak kazanan tüm muhtar arkadaşlarımı bilgilerini, teknolojilerini geliştirdikleri için tebrik ediyorum” dedi.

Menemen’i ortak akılla yönetmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Şahin, konuşmasına şöyle devam etti; “Bu ilçe için elimizden gelen katkı ne varsa; siz muhtarlar, biz Belediye olarak ortaya koymaya çalışıyoruz. 4 dönemdir bu koltukta görev yapmaya çalışıyoruz, 14 dönem daha görev yapsak mutlaka yaptıklarımız ya da yapamadıklarımız olacak bu kaçınılmaz bir şey. Eksiğin kalmaması mümkün değil. Önemli olan o sürelerde ne katkı koyabiliyoruz. Önemli olan sizlerin, bizlerin vicdanının rahat olabilmesidir. Hepimiz birbirimizi kucaklayacağız. Çanakkale Şehitliği’nde Türk de, Kürt de, Laz da, Çerkez de, Alevi de, Sünni de, Boşnak da, Arnavut da var. Bunu unutmadığımız takdirde, bu ülkenin birlik ve beraberliğini, kardeşliğini hiç kimse bozamaz.”

 

Ege Bölgesi’nde ilk eğitim Menemen’de yapıldı…

Ege Bölgesi’nde bir ilk olarak Menemen’de gerçekleştirilen muhtarlara yönelik “İnternet Okur-Yazarlığı” eğitimlerinin diğer il ve ilçelerde de sürdürülmesi yönünde girişimlerinin devam ettiğini söyleyen Ege Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ayşe Taylan, “Öğrenmenin yaşı yok. Bizim işimiz de internetle. İnternetle Hayat Kolay Projesi’ni duyduğum zaman ilk olarak İzmir olsun diye epey mücadele verdim. Çünkü zaman çok kısıtlıydı. Benim mutluluğumu, çabamı görünce kabul ettiler. Ben de Başkanıma sunduğum zaman O’nun da hemen kabul etmesi, sizlere bu imkanı sunması çok hoş oldu. Şuan en az 10 ilçeye bu projelerle ilgili sunum yaptım ancak henüz cevap alamadım” diye konuştu.

 

Menemen’de görev yapan muhtarları temsilen törende konuşan 29 Ekim Mahalle Muhtarı Nurgül Uysal ise, aldıkları eğitimin muhtarların hizmet kalitesini artıracağını ifade ederek, projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

 

 
 
 

Bu haber 1058 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Deniz, Hüseyin ve Yusuf için Buca’da anma
Deniz, Hüseyin ve Yusuf için Buca’da anma
Polat, “Sehven Denilen Zamlar Milletten Misli İle Alınıyor”
Polat, “Sehven Denilen Zamlar Milletten Misli İle Alınıyor”

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()