Muharrem İnce'nin Adaylığı Tehlikede

Başkanlık adayı için topladığı 160 imzadan 49'u mükerrer çıkan Muharrem İnce'nin adaylığı düşebilir.

03 Şubat 2018 - 15:32

Divan Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in, İnce ile bu durum hakkında görüştüğü belirtiliyor. 

49 MÜKERRER İMZA İDDİASI

CHP Divanlık Başkanı, Muharrem İnce'ye oy verenlerin 49'u mükerrer imza tespit edildiğini söyledi. İnce'ye imza veren 2 delege imzasını geri çekti, 49 delegenin ise mükerrer imza verdiği ortaya çıktı. Bu nedenle İnce'nin adaylığı garanti değil. Böyle bir durumda salonda büyük bir kavga çıkacağı görülüyor.

Mükerrer oy nedir?
Muharrem İnce'nin adaylığı için imza veren delegelerin bir kısmının mükerrer imza attığı, iki delegenin ise İnce için verdiği imzayı gere çektiği ortaya çıktı. 166 imzadan 49'unun mükerrer çıkması durumunda İnce'nin aday olamama ihtimalinden bahsediliyor. Peki mükerrer imza nedir? Yani bazı delegelerin hem Muharrem İnce'nin adaylığı hem de bir başka adayın adaylığı için imza verdiği anlamına geliyor. Bu 49 imzanın geçersiz sayılması durumunda, iki delegenin de imzasını geri çekmesi nedeniyle İnce'nin topladığı imza sayısı 115'e düşebilir ve Muharrem İnce'nin adaylığı geçersiz hale gelebilir.

 

 

Bu haber 2180 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara’da kritik zirve: Erdoğan, MİT Başkanı Kalın ve Adalet Bakanı Tunç’u Beştepe’ye çağırdı
Ankara’da kritik zirve: Erdoğan, MİT Başkanı Kalın ve Adalet...
 Menderes’te Bozuk Yol Kalmayacak
Menderes’te Bozuk Yol Kalmayacak

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()