Filistin'e destek eylemleri Avrupa kampüslerinde yayılıyor: İşgal, boykot, dayanışma!

Avrupa'da Filistin için yapılan öğrenci eylemlerinin büyüdüğü bir diğer ülke İsviçre oldu. Ülkede birçok üniversitede kampüsler işgal edildi. Hollanda ve Belçika'daysa polis saldırıları var.

15 Mayıs 2024 - 15:52

Son zamanlarda ABD ve Avrupa başta olmak üzere üniversitelerde gerçekleşen Filistin'le dayanışma eylemleri Avrupa'da devam ediyor.

Filistin'le dayanışma eylemleri, son haftalarda İsviçre’nin önde gelen üniversitelerinde de gündemde.

Ülkenin Cenevre, Lozan, Zürih, Bern, Basel, Friborg gibi birçok üniversitesinde işgal eylemleri gerçekleşti.

Öğrencilerin talepleri İsrail kurumlarının akademide boykot edilmesi ve Filistin'de acil ve kalıcı ateşkes vurgusu taşıyor. Üniversitelerde özellikle “Soykırımı durdurun, Filistin'le dayanışma” yazılı pankartlar öne çıktı.

Geçtiğimiz hafta Cenevre, Lozan ve Zürih Üniversitelerinde protestolar gerçekleşirken, önceki gün Bern, dün de Friborg ve Basel Üniversitelerinde öğrenciler, Filistin'le dayanışma göstermek için üniversitenin binalarında işgal başlattılar. İşgallerde öğrenciler üniversitelere ait binalara pankartlar asarak taleplerini dile getirdiler.

Bu haber 204 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir’in eşsiz gün batımında Körfez turları başladı
İzmir’in eşsiz gün batımında Körfez turları başladı
Polat, “Milletin varlıklarını şirketler batırıyor”
Polat, “Milletin varlıklarını şirketler batırıyor”

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()