'Müftülere Nikah Yetkisi' Yeniden Görüşülmesi İçin Alt Komisyonda

Tartışmalara yol açan müftülere resmi nikah kıyma yetkisi veren düzenlemeyi içeren tasarı, Meclis’te  yeniden görüşülmesi için alt komisyona sevk edildi.

04 Ekim 2017 - 10:01

Meclis’e sunulan tasarıya göre il ve ilçe müftüleri de evlendirme memurları arasına eklenecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, imamlara nikah yetkisi verilmeyeceğini savunmuş, “O konuda hassas olmak lazım. İlçe ve il müftülerine yetki veriliyor sadece. Tasarıda ‘Şuna devredilir’ demiyor. Bence böyle de kalmalı. Müftü kıysın nikâhı; imam niye kıysın?”demişti.

Ancak tasarıda, iş yükünü azaltma gerekçesiyle imam ve vaizlere yetki devrinin öngörüldüğü bir çalışma başlamıştı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tasarıyla ilgili dini nikahın resmileşmesi gibi bir uygulama ve önerinin söz konusu olmadığını savundu.

Soylu şöyle devam etti: “Nikahın şekliyle ilgili bir düzenleme yok. Sadece nikahı kıyacak devlet memurlarına bir ilave söz konusu.”

Tasarının alt komisyona sevk edildiğini CHP’li vekil Tuncay Özkan duyurdu.

Bu haber 665 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Belediye emekçilerine bayram hediyesi
Belediye emekçilerine bayram hediyesi
Kızılay Mahallesi’ne çözüm ve proje ziyareti
Kızılay Mahallesi’ne çözüm ve proje ziyareti

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()