Mehmet Şimşek: Kredide kaynağı tüketime değil üretime yönlendireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek "kredi politikasında kaynağın tüketime değil önce arz yönlü üretime gitmesini sağlayacağız" dedi.

18 Mart 2024 - 14:26

Emekçilere yönelik kemer sıkma politikalarını sürdüren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kurumlar vergisini artırmayacaklarını, kredide kaynağı "tüketime değil üretime yönlendireceklerini" açıkladı.

Kanal 7 televizyonunda açıklamalarda bulunan Şimşek, Merkez Bankası’nın kur hedefi olmadığını da ifade etti.

Türk Lirası’na ilişkin ortaya atılan iddiaların amacının "seçim öncesi güvensizlik yaratmak" olduğunu iddia eden Şimşek KDV ve ÖTV artışı gibi "doğrudan doğruya enflasyonist" vergilerin 2024’te olmayacağını kaydetti.

"2024’te zaten enflasyon düşecek" diyen Şimşek "Enflasyonist yeni vergi olmayacak. OVP’de demişiz ki istisnaları gözden geçireceğiz. İndirimli KDV oranlarını gözden geçireceğiz, muafiyetleri gözden geçireceğiz demişiz. OVP’de biz çok net bir şekilde vergi konusunda perspektif çizmişiz. Biz katma değer vergisi genel oranını artırmayacağız, yüzde 20 bizim için üst limit çok net. Kurumlar vergisini artırmayacağız. Bu ülkenin rekabet gücüne de ihtiyacı var. Gelir vergisini artırmayacağız dedik. Ama istisnaları, muafiyetleri indirimli oranları gözden geçireceğiz. Hangi alanda, verimli mi? Vergiden kaçınma yolları buna hizmet ediyor mu?" diye konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yayımladığı "tasarruf genelgesi"nden söz eden Şimşek "Kamuda ciddi bir şekilde harcamaları kontrol altına alacağız, harcamaları kısacağız ve bu şekilde enflasyonu aşağı çekeceğiz" dedi.

"Sadece para, maliye politikası ile kalıcı düşük enflasyonu sağlayamazsınız. Yapısal reform yapmanız lazım" diyen Şimşek "Bizim çok kapsamlı yapısal reform gündemimiz var. Ciddi bir şekilde takvime bağlanmış eylem planımız var. Program nerede diyenler bir zahmet okusunlar" ifadelerini kullandı.

OVP’nin temelinin sağlam olduğunu savunan Şimşek "Cumhurbaşkanımız bu programı sahiplenmiştir" dedi.

"Kredi politikasında kaynağı tüketime değil, istihdama ve üretime yönlendireceğiz" diyen Şimşek şunları kaydetti:

"Bunu kredi politikası ile yapacağız. Müdahaleci olacağız. Biz kredi politikasında kaynağın tüketime değil önce arz yönlü üretime gitmesini sağlayacağız. Bunun için ilave tedbirler gerekiyorsa ilave tedbirler alacağız." 

Bu haber 708 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()