Man Adası' na Giden Paralar

Türkiye Man Adasına gönderilen milyonları konuşuyor.

29 Kasım 2017 - 09:48

Ankara, CHP Grup toplantısında açıklanan belgelerle sıcak bir gün yaşadı. Çoğu kişinin adını ilk kez duyduğu Man adası, günün en çok konuşulan konuları arasında yer aldı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bazı yakınlarının "yurt dışına milyonlarca dolar kaçırdığını" belirten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında bazı belge ve dekontları paylaştı. 
Belgelerde İrlanda ile İngiltere arasında bulunan 81 bin nüfuslu Man adasına Swift yoluyla gönderilen milyon dolarlarla ilgili resmi bilgiler yer alıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “hodri meydan” çıkışına, gün yüzüne çıkan belgelerle yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, yanında getirdiği kutudan çıkardığı belgelerle, Erdoğan’ın eniştesi, kardeşi, oğlu, dünürü ve eski özel kalem müdürünün vergi cenneti olarak adlandırılan Man Adası’na gönderdiği para miktarlarını ve zamanlarını tek tek söyledi, belgelerini gösterdi. Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı belgelere göre, Erdoğan’ın oğlu, dünürü, kardeşi ve eniştesi, Man Adası’nda Sıtkı Ayan tarafından 1 sterlin sermaye ile kurulan Bellway Limited Şirketine 15 Aralık 2011’den 4 Ocak 2012’ye kadar toplam 15 milyon dolar aktardı. Kılıçdaroğlu, “Bunların tamamı bankaların resmi kayıtlarıdır. Sadece Türkiye’de değil, bu parayı yurtdışına göndermişler, o şirketlerin de kayıtlarında var. Haysiyetli bir adamsan gereğini yapacaksın. Nokta” diye seslendi. “Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Dava açsan ne olur: Erdoğan’a sorular sordum, aradan süre geçti tık yok. Bir gün gazetelerde 1.5 milyonluk dava. Vah vah vah, ne kadar korktum bilemezsin. Dava açsan ne olur, açmazsan ne olur.

Doktor yanında olsun: Herhalde beyefendi beni dinliyordur. Sevgili Erdoğan’a tavsiyem olsun, yanına bir doktor al. Doktor da yanında olsun.

Gözlerinden öperek soruyorum: İkinci bir soru daha sormuştum. Gittiğin her yerde Suriyelilere 30 milyar dolar para verdim diyorsun. Bakıyoruz, gariban bu insanlar. Açlıktan ölen Suriyeli var. 30 milyar dolar verdiysen açıkla nereye harcadın. Ben, bakanlar, milletvekilleri, STK’ler bilmiyor.

İspat edelim: Madem istiyor, ispat edelim, beni tanımıyor, öyle anlaşılıyor. 1 Ağustos 2011, Man Adası devletinde bir şirket kurulmuş. ‘Man Adası diye bir devlet mi var’ diyeceksiniz. Evet var. Küçük bir ada, bizim vilayetlerden daha küçük. Bellway Limited Şirketi. O şirketin kuruluş senedi de bizde. Noter tasdikli. Hem Türkiye’nin hem de o ülkenin tasdiği var. Bu şirket 1-2 Ağustos 2011’de birer yönetim kurulu toplantısı yapar. Şirketin yönetim kurulu bir kişiden oluşuyor. Sıtkı Ayan. O yönetim kurulu toplantılarının tutanakları da bizde. Şirketin sermayesi 1 sterlin. Yönetim kurulu bir kişi. Sıtkı Ayan, adresini de vereyim; Reşit Paşa Caddesi, Mirgül Mahallesi, Yol Sokak, No 2934450 Sarıyer İstanbul.

Erdoğan kim olduğunu bilir: Ayan, 15 Kasım 2011’de bu şirketi Kasım Öztaş’a devretti. Öztaş kimdir? Sait Halit Paşa Caddesi, No 27, daire 5 Yeniköy Sarıyer İstanbul adresinde oturuyor. Erdoğan’a tekrar bir soru soracağım. Sıkı Ayan kimdir, tanıyor musun? Eminim benden daha iyi biliyorsun kim olduğunu. Peki, bu Öztaş’ı tanıyor musun? Eminim onu da çok iyi tanıyorsun. Bu şirketin tüm kayıtları elimizde. Peki, bu şirkete para gitti mi diyeceksiniz. Evet.

Kim, ne zaman, ne kadar?: Şimdi geliyorum para nereye ne zaman gitti. 15 Aralık 2011’de Ziya İlgen, enişte, 2.5 milyon dolar Bellway Şirketi’ne para gönderiyor. Bellway; 1 sterlinlik şirket ve bir kişilik yönetim kurulu var. 15 Aralık 2011’de Mustafa Erdoğan, kardeşi 2.5 milyon dolar para gönderiyor. Bir sterlinlik şirkete 2.5 milyon dolar parayı niye gönderir senin kardeşin? Gariban ölüsü için kefen alırken yüzde 18 öder, sen 2.5 milyon doları nasıl gönderiyorsun? Yetiyor mu hayır. 26 Aralık 2011’de Ziya İlgen yine 1 milyon 250 bin dolar para gönderir. 26 Aralık 2011’de Mustafa Erdoğan 1 milyon 250 bin dolar para gönderir. 27 Aralık 2011’de Osman Ketenci dünür dedim ya, 1 milyon 250 bin dolar gönderiyor. 27 Aralık 2011, eski özel kalem müdürü Mustafa Gündoğan, 1 milyon 250 bin gönderiyor. 28 Aralık 2011, Mustafa Gündoğan 250 bin dolar. 28 Aralık 2011, Osman Ketenci 1 milyon dolar, 29 Aralık 2011, Ahmet Burak Erdoğan, oğlu 1 milyon 450 bin dolar. 4 Ocak 2012, Ahmet Burak Erdoğan 2 milyon 300 bin dolar gönderiyor.

Haysiyetli adamsan gereğini yap: Şimdi diyecekler ki efendim bu belgeler sahtedir, şudur budur. Bunların tamamı bankaların resmi kayıtlarıdır. Sağa sola kaçmaya gerek yok. Haysiyetli bir adamsan gereğini yapacaksın nokta.

Kübra bebek için: “Neden Erdoğan’a kızıyorsun” diyorlar. Ben bu ülkenin bir vatandaşı olarak, Konya Ereğli’de kırk günlük bebek zatürreeden öldü. Tek odalı toprak evde kalıyordu ve aralık ayında evin camı kırıktı. O bebeğin hakkını savunmak için ben bunları söylüyorum. Samsun’da 2.5 aylık Kübra bebek, açlıktan öldü. Ben Kübra bebeğin hakkını savunmak için bu soruları sana soruyorum. Van Gürpınar’da bir baba 16 kilometrelik yolu sırtında çocuğunun cesediyle gitti. Ben onların hakkını savunmak için sana bu soruları soruyorum.

Alçak kim?: Devleti yönetenlerin vatandaşlara örnek olması lazım. Vatandaşa vergi ver diyeceksin, vermezsen ceza keseceksin. Ama kendi çocuklarını göndereceksin, başka adalarda şirket kurduracaksın. Türkiye’den milyonlarca dolar para göndereceksin, sonra Kayseri’de meydana çıkıp “Dolarınızı bozdurun, Türk lirası değerlidir. Biz yerli ve milliyiz”. Sen ne yerlisin ne millisin, sen gayri millisin. Ben bunu söylediğim zaman da ‘İspat etmezsen alçaksın’ diyorlar. Ben ispat ettim şimdi, söyle bakalım alçak kim?

Susan dilsiz şeytan: Kamyon şoförlerini dinledin mi? Bak bakalım motorini nasıl yakıyorlar, mazotton alınan vergiyi biliyor musun sen? Ona gelince para alıyorsun, sırtına yüklüyorsun tüm vergiyi, senin çocukların, enişten, dünürün parayı dışarıya götürecek. Kılıçdaroğlu hiç konuşmayacak. Dönüp diyecekler ki ‘ne güzel muhalefet’. Ben bunu yapmam, neden; haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır. Sevgili Erdoğan, sen Türkiye’yi yönetemiyorsun.

Elçinin Katilleri bulunsun: Kılıçdaroğlu katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’yi ölümünün 2. yılında partisinin grup toplantısında andı. Kılıçdaroğlu, “Söz verdiler ‘Faili bulacağız’ diye. Hâlâ faili bulunamadı. Faili meçhul cinayetler yakın tarihimizin kara sayfalarıdır. Umarız bu da yakın tarihimizin kara sayfası olmaz, Elçi’nin katilleri bulunur ve yargının önüne çıkarılır” dedi.

Bu haber 2051 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zam üstüne zam geliyor!
Zam üstüne zam geliyor!
Çiğli; Hasret Gültekin’i unutmadı
Çiğli; Hasret Gültekin’i unutmadı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()