Kılıçdaroğlu: Seçimi kazanacağımızdan en ufak bir şüphem yok, üstelik ciddi bir farkla alacağız

CHP lideri, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

03 Ekim 2022 - 16:55

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu olduğu programda konuştu.

“Devlette ciddi bir çürüme var; iradesi ipotek altına alınmış bir TBMM var” diyen CHP lideri, “6 liderin üstlendiği sorumluluk sıradan bir sorumluluk değildir. Biz 6 lider ülke yeniden inşa edilecek, devletteki çürüme durdurulacak, liyakat sağlanacak. Biz büyük bir fedakârlıkla bir aradayız” ifadelerini kullandı.

Akşener'in "CHP’yi yönetmek Türkiye’yi yönetmekten daha zor" yorumuna: Doğrudur

Küçükkaya, İyi Parti lideri Meral Akşener’in kendisine gülerek söylediği, “İnanın CHP’yi yönetmek aslında Türkiye’yi yönetmekten daha zor bir bakıma” ifadesini aktardı. CHP lideri buna karşın, “Doğrudur. Tabii düşünce özgürlüğü var. Düşünce özgürlüğü her insanın her istediğini söylediği anlamına gelmiyor. Elbette düşüncelere saygılıyız. Geçmişte ‘CHP’de her kafadan bir ses çıkıyor’ denirdi. Bu artık bitti. Sonuçta her birimiz oturup konuşuyoruz. Daha sık toplantılar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

"Liderler zirvesi bundan böyle daha sık toplanacak"

Dünkü toplantıdan sonra liderler zirvesini bundan böyle daha sık toplayacaklarını söyleyen CHP lideri, "Seçime de az kaldı dolayısıyla topluma daha vereceğimiz hedefler var, yapacağımız çalışmalar var bunların topluma aktarılması lazım" dedi.

"Yoksulluk istismar ediliyor"

"Yoksulluk istismar ediliyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Biz öyle bir düzen getireceğiz ki kime isterse oy versin ama hiç kimse yatağa aç girmesin. Biz bunu yapacağız Buna benzer çok projemiz var. Örneğin yurt sorunu. Bir yıl içinde yurt sorununu çözeceğiz" diye konuştu.

" Kendi kusurlarını başkasına iftira atarak örtmeye çalışıyorlar"

Kılıçdaroğlu sözlerinin devamında, "Bütün suçları getirip bizim sırtımıza yıkıyorlar. Kendi kusurlarını başkasına iftira atarak örtmeye çalışıyorlar. Türkiye buradan çıkması lazım. Yerel seçimden önce sakın ha CHP’ye oy vermeyin. Ankara’da Mansur Bey su paralarını teröristler toplayacaklar efendim yardımlar kesilecek diye. İstanbul gece aynı şekilde. Her yerde bunun propagandasını yaptılar: Hiçbir yerde yardımlar kesilmedi aksine arttı" sözlerini kaydetti.

"Erdoğan çıkıp pazarda alışveriş yapamaz!"

Kılıçdaroğlu, iktidara yönelik eleştirilerine şöyle devam etti: 

"Bu iktidar alt gelir gruplarından  alıp üst gelir gruplarına para aktarıyor. Bunların görevi budur efendim. Sadece kur korumalı değil bu zamlar da öyle. Enflasyonu tek haneye indireceğiz diyor. 20 yıldır iktidarsın elinden tutan engel olan mı var? Ne yaptın bugün kadar. 'İndireceğiz' İndir kardeşim! Hani fiyatlar? Düşmüyor. Allah aşkına sen şu sarayından inip şu Ümraniye'nin varoşlarına Sultanbeyliği'nin varoşlarına bir git bakalım. İnsanlar ekmek bulamıyor ya. Türkiye'nin gerçeklerinden kopmuş bir iktidar var. Bunlar halktan tamamen kopmuş vaziyette. Erdoğan çıkıp pazarda alışveriş yapamaz. Süt üreticilerini mahvettiler ya. Yakında göreceksiniz. Süt konseyinin başındaki kişi bu işin ticaretini yapan adam. O karar almadığı sürece alınmıyor ya. Sütsüz bir toplum olur mu ya! Emin olun kendi dar kadrosundaki kâr hırsı bunların gözünü bürümüş vaziyette."

"Seçimi kazanacağımızdan en ufak bir şüphem yok, üstelik ciddi bir farkla alacağız"

CHP lideri, Küçükkaya’nın “ İttifak olarak seçimi kazanabilecek durumda mısınız?”  sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Ondan hiçbir endişen yok en ufak bir endişem yok. Seçimi kazanacağım parlamentoda çoğunluğu sağlayacağız. Ve gerçekten Türkiye’yi toplumun her kesimini AK Parti’ye oy verenlerin de memnun olacağı bir siyasal anlayışı Türkiye’ye egemen kılacağız. Kazanacağımızdan en ufak bir şüphem yok, üstelik ciddi bir farkla alacağız bunu.”

"Seçim tarihini belirlesinler biz hemen oturur adayımızı belirleriz"

Kılıçdaroğlu, 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayının kim olacağını ve bunun ne zaman açıklanacağına ilişkin  tartışmalara, "Adayın kim olacağı konusunda konuşma olmadı. Zaten olmasına da gerek yok. Seçim tarihini belirlesinler biz hemen oturur adayımızı belirleriz" diye yanıt verdi. 

Bu haber 302 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kirada yüzde 25 sınırı kesin kalkacak
Kirada yüzde 25 sınırı kesin kalkacak
'ABD’ye 135 milyon dolar ödeyip döneceğim' dedi: Sezgin Baran Korkmaz kim, nasıl kaçtı?
'ABD’ye 135 milyon dolar ödeyip döneceğim' dedi: Sezgin Baran...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()