Karşıyaka Belediyesi’nden bir ilk daha: 3. Yaş Üniversitesi faaliyete geçiyor!

İlçede yaşayan ileri yaşlı vatandaşlar için pek çok proje gerçekleştiren Karşıyaka Belediyesi, 3. Yaş Üniversitesi’ni faaliyete geçiriyor. İlçe belediyeleri arasında ilk olma özelliği taşıyan ve Ege Geriatri Derneği’nin destekleriyle sürdürülecek sosyal sorumluluk projesi ile 60 yaş ve üzeri bireylere dersler verilecek.

21 Şubat 2022 - 16:10

Sağlıklı, başarılı ve aktif yaşlanmayı desteklemek; hayat boyu öğrenmenin ileri yaşa denk gelen dönemini uygun eğitim-öğretim programlarıyla desteklemek için faaliyete geçirilen 3. Yaş Üniversitesi’nde gönüllü öğretim üyeleri dersler verecek. İleri yaştaki bireylerin toplumla iç içe bir şekilde yaşamını sürdürmesine katkı sağlayacak proje ile kişinin nörolojik, psikolojik, ruhsal ve fiziksel olarak aktif kalması da sağlanacak. Ayrıca kuşaklar arasındaki ilişkiler de güçlendirilirken bireyin edindiği bilgileri topuma yaymasına da aracılık edilecek. Proje, bireylerin gönüllülük ve sosyal sorumluluk bilinciyle sivil toplum kuruluşlarına destek olmasının da önünü açacak.

KAYIT ÜCRETİ YOK!

Her hafta Salı ve Cuma günleri gerçekleştirilecek olan derslerde pek çok alanda eğitimler verilecek. 2021-2022 ders müfredatında ileri yaşta sık görülen hastalıklar, yaşlılığın psikolojik, sosyal ve hukuki boyutu, sağlıklı beslenmenin şifreleri, kentsel tarım ve botanik, ileri yaş almada fiziksel aktivite ve felsefe olmak üzere zorunlu teorik dersler olacak. Bunun yanı sıra psikodrama, İngilizce, İspanyolca ve öykü yazarlığı dersleri de seçmeli olarak sunulacak. 60 ve üzeri vatandaşlar hiçbir ücret ödemeden 3. Yaş Üniversitesi’ne kayıt olabilecek.

SALİH GÜNEY LANSMANA KATILACAK

3. Yaş Üniversitesi’nin tanıtımı 22 Şubat 2022 Salı günü saat 11.00’da Bostanlı Suat Taşer Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Lansmana, yeşilçamın efsane ismi Salih Güney de katılacak.

3. Yaş Üniversitesi hakkında bilgi veren birim sorumluları şunları kaydetti: “Ülkemizde ilk kez bir yerel yönetim olarak belediyemiz 3. Yaş Üniversitesi projesine dahil olmuştur. Projenin yürütülmesinde Ege Geriatri Derneği ile bir protokol imzalanmış ve derneğin destekleriyle proje hayata geçirilmiştir. Gönüllü eğitmenler üniversitelerde görev yapan değerli akademisyenlerden, Ege Geriatri Derneği ve çeşitli derneklerin üyelerinden oluşmaktadır. Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi’nde bir yandan teorik derslerle yaşam boyu öğrenmenin gerçekleşmesi sağlanırken öte yandan uygulamalı derslerle öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerine imkan tanınmaktadır. Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi hem fiziksel hem de ruhsal olarak aktif yaşlanmayı teşvik etmek üzere kurulmuştur. Bu açıdan da spor aktivitelerini teşvik etmek amacıyla spor faaliyetlerinin düzenlenmesi planlanmaktadır. Genç kalmaya vurgu yapan ve pozitif ve aktif yaşlanmaya vurgu yapan çeşitli faaliyetlerin programa dahil edilmesi öngörülmektedir.”

Bu haber 6068 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Nazım Doğan
    2 yıl önce
    Çok güzel bir etkinlik olacak. Acaba İzmire in karşıyakalı olmayan isteklileride bu programa katılabilecek mi. Kayıtlar ne zaman ve nerede yapılacak.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()