Karaburun’da başkana sahtecilik soruşturması

Karaburun Belediyesi'nin CHP'li Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'la ilgili şok bir suçlama ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı Müfettişleri, Mordoğan Meydanı düzenleme ve parke taş döşeme ihalesini CHP'li Meclis Üyesinin şirketine verdiği belirlenen Erdoğan ve ekibinin, bu hatalarını örtmek için evrakta sahtecilik yaptıklarını rapor etti.

02 Temmuz 2020 - 15:00

YeniAsır'ın haberine göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu suçlamalar için Erdoğan hakkında soruşturma açılmasına izin verdi.

SAHTE EVRAK İDDİASI
Soylu, ayrıca kızı ve bazı akrabalarını belediyede yüksek maaşla işe yerleştirdiği ve gece pazarının tezgah dağıtımını ihalesiz yaptığı için de CHP'li Erdoğan hakkında soruşturma açılmasına izin verdi. Erdoğan ve ekibiyle ilgili suçlamalarla ilgili soruşturmaları savcılık yapacak. Erdoğan'ın yargı sürecinde suçlu bulunması halinde sadece evrakta sahtecilikten bile 8 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği belirtildi. CHP'li Erdoğan, Mordoğan Meydanı işi için doğrudan temin yöntemiyle yapılan ihaleyi 2 Mayıs 2019'da CHP'li belediye meclis üyesi Sercan Sefer Çiğdemoğlu'nun
yüzde 50 hissesine sahip olduğu Sebahattin Üstündağ şirketine KDV hariç 30 bin 800 liraya verdi. Bu durum şikayetlere konu olunca Çiğdemoğlu, ihaleden 1 ay sonra his-selerini ortağına devretti. İş tamamlanınca Erdoğan'ın bilgisi dahilinde eksik imzalara rağmen bu şirkete ödeme yapıldı. Ancak şikayetlerin artması üzerine yapılan bu ödeme hatalı olduğu için iptal edildi. 36 bin liralık ödeme inşaatta taşeron olarak görev yapan Rama-zan Bingöl'e ait Gölkent İnşaat'a yapıldı. Müfettişler, ödeme emri belgesine gerçeğe aykırı şekilde geçmiş tarih atılan evraklar ekle-nerek işi Gölkent şirketi yapmış gibi gösterildiğini rapor etti.

 

 



BAKAN SOYLU İZİN VERDİ
Raporun Bakan Soylu'ya sunulmasıyla Soylu, hem gerçeğe aykırı düzenlenmiş belgelerde harcama yetkilisi olarak imzası bulunduğu ve hem de belediye işini meclis üyesine vererek menfaat sağladığı gerekçesiyle CHP'li Erdoğan hakkında soruşturma izni verdi. Meclis üyesi Sercan Sefer Çiğdemoğlu, belediye görevlileri Burçin Çelik, Ahmet Tolga Aydın ve Ali Murat Çelik de soruşturma izni verilen diğer isimler oldu.

AKRABALARA KIYAK VE BALLI MAAŞ ÖDEMESİ
Müfettişler, CHP'li Erdoğan'ın şirket işçisi olarak işe aldığı halasının kızı Yıldız Sedef'in gayri resmi müdür ünvanını kullandığını ve 7 bin 500 lira maaş aldığını belirledi. Başkanın yeğeni Derya Efe Girgin'e de gayri resmi müdür olarak 4 bin 750 lira maaş ödendiği tespit edildi. Başkanın kızı Doğa Erdoğan'ın 1 ay sürdeyle istihdam edilerek 2 bin 802 lira maaş verildiği de ortaya çıktı. Ayrıca Erdoğan'ın yanında hukuk sekreteri olarak çalışan Merve Ayhan'ın da belediye şirketinde işe alınıp 4 bin TL maaşa bağlandığını belirlendi. CHP'li Erdoğan için yakınlarına menfaat sağladığı gerekçesiyle Soylu tarafından soruşturma izni verildi.

 

 

Bu haber 5048 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()