İzmir'in “Altın İğne” Projesi Adıyaman’da Başlıyor

İzmir’de daha önce yapılan ve kadınların meslek ve iş sahibi olmasını sağlayan “Altın İğne” projesi şimdi de Adıyaman’da hayata geçiyor.

18 Nisan 2024 - 12:38

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu ve Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü koordinatörlüğünde Adıyaman Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen “Altın İğne” projesi Adıyaman’da başlıyor. Dikişe ilgi duyan kadınların iş gücü piyasasına katılımını desteklemek ve hazır giyim sektöründe ara eleman olarak yetiştirilmesini sağlamak amacıyla dikiş kursu eğitim merkezi Adıyaman’da açıldı.

Uluslararası Rotary Afet Fonu ile satın alınan makinelerin bulunduğu Bahçecik TOKİ yerleşkesindeki Altın İğne Adıyaman Eğitim Merkezi’nin açılışına Uluslarası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Ayda Özeren, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Gani Bereket, Rotary Vakıf Başkanı Kemal Nas, Proje Koordinatörü Nilgün Tiyanşan, Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Mehtap Binzet ile tekstil sektöründen temsilciler, Rotaryenler ve vatandaşlar katıldı.

Deprem bölgesindeki kadınlara umut

Projenin açılışında konuşan Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Ayda Özeren, ”Bu proje ile Türkiye Rotaryenleri olarak hem deprem bölgesindeki kadınlarımıza umut veriyoruz hem de yerel kalkınmanın önemine dikkat çekiyoruz. Bizim için ”Bir Kadın Değişir Dünya Gelişir” çünkü güçlü kadınlar yetiştirmek Türkiye'nin en büyük hedefi olmalı” dedi.

Çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak istiyorsak kadınlarımızın eğitimine ve gelişimine destek olmamız gerektiğinin altını çizen Özeren, ”Ayrıca hane gelirini kadınlarımızın iş gücüne katılımıyla güçlendirebiliriz. Depremin Adıyaman’da yarattığı büyük yıkım sonrasında hepimiz bu güzel şehri ve güzide insanlarını yeniden eski günlerine kavuşturabilmek için gayret ediyoruz. Güçlü kadın güçlü Adıyaman güçlü Türkiye, gelişmiş toplum demektir. Umarım açılışını yaptığımız bu kurslardan mezun olan her genç kızımız ya da kadınımız en kısa iş imkanına kavuşacaktır. Adıyaman’ımıza ve halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Binzet: “Deprem sonrası bu proje çok anlamlı”

Adıyaman’da tekstil sektörüne ara eleman yetiştirmek için kurs açacaklarını belirten Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Mehtap Binzet, ”Bu proje, Adıyaman Belediyesi, Nemrut Rotary Kulübü ve Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu birliği ile gerçekleşmektedir. Eğitimleri tamamlayan kursiyerlerin yaklaşık yüzde 80’inin istihdam edilmesi hedeflenmektedir. Özellikle depremden sonra büyük bir kayıplar yaşayan memleketimizde kadınlarımızın istihdamına yönelik hazırlanan bu proje bence çok anlamlı. Çünkü iş arayana birçok genç kızımıza çok iyi fırsat sunuyoruz. Eğer kendilerini geliştirir ve iyi yiyiştirirlerse sektörde hemen iş bulabilecekler. Umarım bu kursa kayıtlarını yaptıran kızlarımız kendilerine yeni bir hayatın başlangıcını yaparak kendi ekonomik özgürlüklerine kavuşurlar” dedi.

 

Bu haber 151 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Belediye emekçilerine bayram hediyesi
Belediye emekçilerine bayram hediyesi
Kızılay Mahallesi’ne çözüm ve proje ziyareti
Kızılay Mahallesi’ne çözüm ve proje ziyareti

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()