'İyi Ki Varsınız İzmir ve İzmirliler"

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, partisinin İzmir teşkilatına ve basın yayın kuruluşlarının temsilcilerine verdiği yemekte ülke ve İzmir gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

17 Şubat 2018 - 22:41 - Güncelleme: 18 Şubat 2018 - 11:50


‘Türkiye konuşmuyor, konuşturulmuyor, bunu gerçekleştirmek için yola çıktık’


Partisinin İzmir il binasının açılışını gerçekleştirmek için İzmir’e gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gün boyu süren yoğun programının ardından akşam 2 bin 500 kişinin davetli olduğu Kaya Termal Otel’deki akşam yemeğine katıldı. Burada bir konuşma yapan İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Türkiye’nin hiçbir sorunu konuşmadığını, konuşturulmadığını ve sorunların bu nedenle giderek arttığını belirterek, “Türkiye konuşmuyor. Konuşan Türkiye’yi gerçekleştirmek için yola çıktık” dedi. 


YILDIRIM ULUPINAR: İKTİDARA ALTERNATİF TEK BİR SİYASİ PARTİ VAR 


İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, Akşener’in teşkilata verdiği yemekte ilk konuşan isim oldu. Yemekten önce hazırlattığı İzmirlilere dair bir videonun izlenmesini sağlayan Başkan Ulupınar, iktidara alternatif tek siyasi parti olacağını söyledi. 


ULUPINAR: ÇOCUKLARIMA BIRAKACAĞIM EN İYİ MİRAS İYİ PARTİ İL BAŞKANLIĞI 


Çocuklarına bırakacağı en iyi mirasın İYİ Parti il başkanlığı olduğunu kaydeden Başkan Yıldırım Ulupınar, “Hayatımda bana göre olumlu görevlerde bulundum. Benim için en önemli şey bir kızım ve iki torunum var. Onlara onurlu bir isim bırakmak benim için çok önemli. Bunların hepsi gelip geçici. Unutulamayacak ne var. Millet fakrı zaruret içinde bitap düşmüş, nerde olmam gerektiğini düşündüm. Bu milleti kurtaracak tek ismin Meral Akşener olduğunu düşündüm ve onun yanında oldum. 65 yaşındayım. Çocuklarıma bırakacağım en iyi miras İYİ Parti il başkanlığıdır” diye konuştu. 


MERAL AKŞENER: CUMHURBAŞKANLIĞINI ALIP, İKTİDARI ALIP TÜRKİYE’Yİ… 


Konuşmasının ardından partisinin lideri Meral Akşener’e saat kulesi hediye etti. Kürsüye gelen İYİ Parti Lideri Meral Akşener, “Mucize bir projemiz var. 2018 olur. 2019 olur. Cumhurbaşkanlığını alıp, iktidarı alıp Türkiye’yi parlementer demokrasiye döndürüp güçlü bir parlamento yaratacağız” diye konuştu. 


İYİ Kİ VARSINIZ İZMİR VE İZMİRLİLER 


Meral Akşener, İzmir’de olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu kaydederek, heyecanını, 


“Karşınızda olmaktan, İzmir’de olmaktan, Yıldırım Ulupınar gibi en gençlik yıllarımda tanıdığım, her ikimizin de siyasette çömez olduğumuz dönemlerde arkadaş ve dost olduğumuz ve o dostluğun hiç bozulmadan bugüne kadar sürdüğü. İlk defa yüreğim ağzımda atıyor. Hazırladığım metin uçtu giti. Hepimizi İYİ Parti’yi öyle mutlu ettiniz ki umudumuz tavan yapı. İrademiz ve kararlığımız güçlendi. İyi ki varsınız İzmir ve İzmirliler. Her birinizi ayrı ayrı sevgi ve saygıyla selamlıyorum. 

Bugün çok güzel bir program yaptık. İl açılışımız miting gibi oldu. İzmir’in İYİ Parti’ye İYİ Parti’nin de İzmirlilere iyi geldiğini görmekten büyük heyecan duyduk. Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İl ve ilçe teşkilatlarımızın tümünün en kalpten teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde dile getirdi. 


TÜRKİYE KONUŞMUYOR, KONUŞAN TÜRKİYE’Yİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK 


Türkiye’nin gözden çıkarılamayacak önemde bir ülke olmasına karşın her alanda giderek kötüye gittiğini belirten İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Türkiye’nin konuşmadığını, konuşturulamadığını ve sorunların giderek büyüdüğünü ifade etti:



“Türkiye güçlü önemli ve gözden çıkarılamayacak bir ülke. Ama 2007 yılından beri kötü yönetiliyor. Bu yönetim tarzının sürdürülebilmesi mümkün değil. Türkiye’nin kaynakları heba ediliyor, gençlerin umutları ortadan kaldırılıyor. Türkiye’de genç işsizliği Şırnak ve Edirne’nin ortak kaderi olmuş. 25 milyon öğrencimiz var. 142 ülkeden onun nüfusundan daha fazla. 40 yaşın altında 50 milyon gencimiz var. Bu insanlar eğitimi. Bu insanlar becerikli. Bu insanlar dünyaya açık. Batıyla ile dünyayla rekabet edebilir şartlara haiz. Evet Türkiye kötü yönetiliyor. ekonomide, dış politikada, adalette kötü yönetiliyor. Eğitim laçkalaşmış durumda. Bin kilometrelik bir yuvarlak kocaman bir sınırlar sınır komşuları çıkar. Bin kilometrelik bir alanda Türkiye’nin komşusu olan bütün ülkelerin bulunduğu şartları göz önüne alırsak eğer Türkiye kendini gücünü eğitimli çocuklarını sanayi tecrübesini demokrasi tecrübesini eğer gerçekten verimli hale getirirse Türkiye bir vaha olur. Türkiye bir barış adası olur. Zengin koşularıyla ticaret yapan destek olan onların eksiklerini gideren onlara mal satan ürün satan, bir ülke haline gelir. Biz buna talibiz. Türkiye konuşmuyor konuşturulmuyor. Tartışamadığı için problemleri Türkiyeyi çözüyor. Sorunları çözebilmek için bu eğitimli kitlenin bu aziz türk milletinin birikimleri için İYİ Parti kuruldu. Türkiye’nin tekrar bir refah devleti haline getirmektir. Bugün Afrin’deyiz. Yarın sonuçlarıyla konuşacağız. Suriyeyi’yi konuşsaydık Afrin’i Münbiç’i konuşmayacak olacaktık. YPG’yi konuşmayacak olacaktık. PKK’nın yapamadığını Suriye’de hayata geçiriyor olmasının endişe ve öfkesini taşımıyor olacaktık. Sorunlarımızı konuşmak çözümleri getirir. Buna bağlı olarak hukukun üstünlüğü dedim. 



İYİ Parti Lideri Meral Akşener, tüm okulların imam hatip liselerinin haline getirildiğini, zengin ve fakir  arasındaki ayrımın giderek arttığını dile getirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhuriyetin tüm insanlara tanıdığı eğitim fırsat eşitliği sayesinde koltuğunda oturduğunu söyleyerek, açıklamalarını şöyle sürdürdü-




“Dün imam hatip liselerini kaldırmak içni sekiz yıl zorunlu eğitimi getirenler bugün de bütün okulları imam hatip lisesi haline getirmek için büyük bir gayret içinde. Dün nasıl imam hatip liseleriyle ilgili konuyu ağzına almak yerine tüm çocukların hayalleriyle oynanmışsa bugün de sıradan ailelerin çocuklarının sınav kazanıp Galatasaray, Robert Kolejde okuyabilmeleri mümkün değil. Mümkün değil. Çünkü her seferinde bir sınav değişikliği ve ailelerin ekonomik durumları herkes kadar iyi olmayabilir. 61 yaşındayım. Iznik’in köyünde ilkokul okudum. Kocaeli’de ortaokul okudum. öğretmen çıktım. Sınav kazandım İstanbul ve Marmara üniversitelerini okudum, master ve doktora yaptım. Benim köyümde bu şansı yakalayamamış kadınlarla benim hayatım arasında dağlar kadar fark var. Bu cumhuriyet paşa dedeleri ortadan kaldırdı. Fakir köy çocuklarının o dönemin kadınlarının genç kızlarının okuduğu zaman biryerlere gelebileceğini bir ışık ve umut olarak ortaya koydu. Bugün karşınızda İYİ Parti’nin genel başkanı olarak bulunuyorum. Eğer Cumhuriyetin o günün şartlarında bile sınıflar arası geçirgenliği arttıran ve kavruk Anadolu çocuklarına senin böyle bir fırsatın var diyen, o fırsat eşitliğini sağlayan o eğitim sistemi olmasaydı sayın Erdoğan bugün oturduğu o sandalyede oturmayacaktı. Cumhuriyet eğitim yoluyla gençlerin okudukları takdirdedir yerlere gelebileceğini ortaya koydu. Zengin ve fakir çocuğu arasındaki farkı en aza indirgedi. Bugün eğitimde zengin ve fakir arasındaki ayrım çok daha derinleşmiştir. Biz bunu ortadan kaldıracağız. zeki, başarılı ve çalışkan çocukların umutlarını ortadan kaldıranların yerine o umutları, Türkiye’yi yönetme hayalini o gençlerimizin kafalarına, hayallerine yerleştireceğiz. İYİ Parti’nin önceliği parlamenter sistem, hukukun üstünlüğü, adaleti sağlamak. Zaten bu üç alanı hale yola koyarsanız Türkiye’nin eğitimli ve umutlanmış insan gücü kısa sürede önce bölgesinin sonra da dünyanın önemlidir gücü haline gelir. Biz buna inanıyoruz. Biz bundan eminiz. milletimizin aziz mensuplarına güveniyoruz. Bu güvenimizde haklı olduğumuzu da hep birlikte göreceğiz.” 



Konuşmanın ardından Akşener'e çeşitli hediyeler takdim edildi. Bunlardan biri de İzmir Saat Kulesi'ydi. Hediyeyi İzmir adına veren ll Başkanı Ulupınar:" Şu an Saat Kulesi'ni, seçimden sonra da İzmir'in anahtarını vereceğiz inşallah, bunu da öyle kabul edin."dedi.  Salona girdiği andan itibaren partililerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Akşener, birlikte fotoğraf çekilme taleplerini geri çevirmedi. Akşener'in saat 22.00'deki uçağına yetişmek için salondan ayrılmasından sonra etkinlik sona erdi.

  

2018/02/2018-02-17-22-52-45.jpg
2018/02/2018-02-17-23-28-18.png
2018/02/2018-02-17-23-28-24.png
2018/02/2018-02-17-23-28-26.png
2018/02/2018-02-17-23-28-29.png
2018/02/2018-02-17-23-28-32.png
2018/02/2018-02-17-23-28-34.png
Bu haber 2189 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
EGOD’dan İzmir Uluslararası İş Dünyası Sempozyumu
EGOD’dan İzmir Uluslararası İş Dünyası Sempozyumu
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()