İsmail Kahraman'dan yeni 'laiklik' açıklaması

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, dünkü laiklik açıklamalarına açıklık getirdi

26 Nisan 2016 - 18:48

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır" diyerek, "Dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması lazım. Dini olarak bahsetmesi lazım" şeklindeki açıklamaları Ankara'ya bomba gibi düştü.

Muhalefet Kahraman'a tepki gösterirken, AK Parti de 'biz bu konuyu tartışmış bile değiliz' dedi.

Gelen tepkiler üzerine TBMM Başkanı İsmail Kahraman,  "Yeni Anayasa ile ilgili şahsi düşüncelerimi ifade ettim. Laikliğin tarifi ve tatbikatı yeni anayasada olmalıdır. Laiklik her türlü din ve inanç özgürlüğünü güvence altına alır.Konuşmamın farklı değerlendirilmesi masum bir tavır değildir. Bu kavram (laiklik) siyasi hayatımızda ve  yargısal uygulamalarda bireysel ve toplumsal hak ve özgürlükleri sınırlayıcı, yok  edici bir araç olarak kullanılmıştır ve ciddi mağduriyetlere yol açmıştır. Bu  haksızlıkların en temel sebebi laiklik kavramının tanımının yapılmamış  olmasıdır." dedi.

Bu haber 876 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ... HATİMOĞULLARI:
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ......
Nazım Hikmet’in “Yolcu” oyununun prömiyeri yapıldı
Nazım Hikmet’in “Yolcu” oyununun prömiyeri yapıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()