İlçe milli eğitim müdüründen sesli mesaj: Öğretmen ve öğrenciler namaza çağrıldı

Eğitim-Sen Muğla Şubesi, Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün paylaştığı belirtilen sesli mesajla kurum müdürlerinden Cuma sabah namazına öğrencilerden yoğun katılım istendiğini duyurdu.

11 Ocak 2024 - 12:15

Muğla’da Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından paylaşıldığı ifade edilen sesli mesajda, kurum müdürlerinden Cuma sabah namazına yoğun katılım istediği, müdür ve öğretmenlerden, öğrencileri bu programa çekmeleri için "yoğun mesai harcamaları" istendiği iddia edildi. Projenin arkasında tarikat ve cemaatlerin pusuya yattığını belirten Eğitim-Sen Muğla Şubesi, laik eğitim çağrısı yaptı.

Marmaris Manşet'ten Mikail Zeybek'in haberine göre Muğla’da Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından paylaşıldığı ifade edilen sesli mesajda, kurum müdürlerinden Cuma sabah namazına yoğun katılım istediği, müdür ve öğretmenlerden, öğrencileri bu programa çekmeleri için yoğun mesai harcamaları talep edildiği iddia edildi. Ayrıca Kaymakamın ve Belediye başkanının da katılacağı belirtilen bu etkinliğe katılım sağlanmasının müdür ve öğretmenler için önemli olduğu vurgusu yapıldığı öne sürüldü.

Eğitim-Sen Muğla Şubesi, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Okullarımızın eğitim kurumu olmaktan adım adım uzaklaştığı, eğitimde dayatmacı politikaların sürmesi nedeniyle öğrencilerin ve öğretmenlerin mutsuz olduğu, öğretmenlerin esnek, güvencesiz ve angarya çalışmaya zorlandığı, siyasal kadrolaşmanın devam ettiği, farklı dil, kimlik ve inançların eğitim sürecinden dışlandığı, eğitimin zaten sorunlu olan niteliğinin daha da kötüleştiği bir süreçle karşı karşıyayız. Türkiye’de siyasi iktidarın, eğitim sistemini kendi siyasal-ideolojik hedefleri doğrultusunda dini kural ve referanslara göre biçimlendirme isteği, yetkili konumlardaki kişiler tarafından sıklıkla ifade edilmiştir ve çeşitli uygulamalarla bu istek yaşama geçirilmiştir" denildi.

"Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" sloganıyla oluşturulan projenin evrensel değerlere sahip çıkmanın aksine toplumun tüm tabakalarında ayrıştırıcı etkinlikler düzenlemenin ötesine geçemeyen örnekler sunmaya devam ettiği kaydedilen açıklamada "Değerler üzerinden dinsel ritüellere öğrencilerin zorla dâhil edildiği birçok etkinlik uygulanmaya çalışılıyor; Muğla’da mezarlık ziyaretleri, öğrencilerle namaz etkinliklerinde buluşmak gibi…" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Son olarak Muğla Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından paylaşıldığı ifade edilen sesli mesajda, kurum müdürlerinden Cuma sabah namazına yoğun katılım istenmiş, müdür ve öğretmenlerden, öğrencileri bu programa çekmeleri için yoğun mesai harcamaları talep edilmiştir. Ayrıca Kaymakamın ve Belediye başkanının da katılacağı belirtilen bu etkinliğe katılım sağlanmasının müdür ve öğretmenler için önemli olduğu vurgusu yapılarak aba altından sopa gösterilmesini de üzüntü ile dinledik.

Dahası siyasi iktidarın kış saati uygulamasına geçmeyişini de örtük olarak dinsel yaşama zorlama olduğunu onaylayan bir tutum olan bu çağrı mesajı; ÇEDES projesinin açılımındaki çevre ve değer kavramlarının siyasi iktidar ve eğitimi planlayan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından nasıl algılandığının bir görüntüsüdür. Bu projenin arkasında pusuya yatmış bekleyen tarikat ve cemaatler olduğunu biliyoruz. Önceki yıllarda okulların arka kapısından giren dinci vakıflar, dernekler, tarikatlar ve cemaatler artık Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı aracılığıyla ön kapıdan giriyor.

Laik ve bilimsel eğitim; eşit ve özgür yarınların güvencesidir. Hiçbir çocuk laik, bilimsel ve kamusal olmayan eğitime zorlanamaz. Protokol yapılarak kamu gücünün bu şekilde kullanılması kabul edilemez. Öğretmenler ve veliler çocuklarımıza sahip çıkacaktır. EĞİTİM SEN MUĞLA Şubesi, ÇEDES ve benzeri projelerin pedagojik olarak yanlış olan uygulamaların karşısında durmaya ve takipçisi olmaya devam edecektir.

EĞİTİM SEN Muğla Şubesi olarak bilimin ve aklın ışığında, nitelikli kamusal eğitimi kurmak, ayrımcılığın ortadan kaldırıldığı, bir arada yaşamanın mümkün olduğu bir toplumda yaşamak için toplumun tüm kesimlerini laik eğitim mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz.”

Bu haber 142 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Egeli turizmciler 5. kez Mehmet İşler'le 'Devam' dedi
Egeli turizmciler 5. kez Mehmet İşler'le 'Devam' dedi
Bornova’nın parkları rengarenk olacak
Bornova’nın parkları rengarenk olacak

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()