Hotar, İKÇÜ çğrencileriyle bir araya geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet HOTAR İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi öğrencilerine “Kariyer Planlaması ve Başarının Sosyal Barışa Etkisi” konulu konferans verdi.

21 Nisan 2016 - 12:06

Konferansa öğrencilerin yanı sıra  İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Kocabaş, Prof. Dr. Turan Gökçe, Prof. Dr. Saffet Köse, Genel Sekreter Nurettin Memur, Senato Üyeleri, çok sayıda akademisyen ve idari personel katıldı. Hotar, gençlerin kariyer planlamalarını önemsediklerini ve hedeflerinin; mutlu olacakları işlerde çalışmaları olduğunu söyledi. Gençlerin girişimcilik kapasitelerine katkı koymayı amaçladıklarının altını çizen Hotar, “Mutlu birey, mutlu toplum” demektir. Sadece bölüm ya da fakülte değiştirmek için üniversiteye girenlerin olduğunu, bunun önüne geçmek için, tekrar sınava girmeden bölüm değiştirmeye olanak sağlayacak bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Sevmediği bölümde okuyan, sevmediği işi yapacak olan bireyin mutlu olmasının mümkün görünmediği üzerinde duran Hotar, birçok kişinin de, mezun olduğu bölümle alakalı iş yapmadığını söyledi. Bireylerin kaygı düzeyi arttıkça toplumsal refahtan söz etmenin mümkün olamayacağını dile getiren Hotar, ‘Kişilerin neden sevdikleri işi yapamadıklarını tespit edip, çözüm üreteceğiz’ dedi.

3. Nesil üniversitelerin önemini vurgulayan Hotar; "3. nesil üniversiteler çok önemli. Üniversiteler artık iş dünyasının taleplerine göre müfredat hazırlıyor. Sizin üniversitenizde de bunun örneklerini memnuniyetle görüyoruz. Özellikle sanayi ile iş birliği, uygulama ve staj çok önemli. Gençlerin hem okuyup, hem iş öğreniyor olması onlar için büyük avantaj” dedi.

Konuşması sonunda gençlerin sorularını yanıtlayan Hotar'a İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, gerçekleştirdiği önemli sunum için teşekkür ederek, çiçek ve hediye takdiminde bulundu.

Bu haber 1070 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ... HATİMOĞULLARI:
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ......
İzmir Büyükşehir Belediyesi kaçak yapılaşmaya izin vermiyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi kaçak yapılaşmaya izin vermiyor

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()