Hem eğlenecekler hem temizleyecekler

Kurulduğu günden bu güne çevreye duyarlılığı ile adından çokça söz ettiren 'Shall We? Aktivite arkadaşlığı' adlı Facebook grubu, bu kez 250'yi aşkın üyesi ile Foça'ya gelerek örnek bir davranış sergileyecek.

27 Temmuz 2019 - 11:42

Gençler, kamp yapıp eğlenirken ilçeyi ve bulundukları alandaki çöp ve doğaya zarar verecek maddeleri temizleyip sosyal mesaj vermeyi amaçlıyor

 

2016 Yılında Murat Semih Göğüş tarafından kurulan ve 3 senede 300 bin'i aşkın üyeye sahip olan 'Shall We Aktivite Arkadaşlığı', 50 kişilik gönüllü yönetici kadrosuyla faaliyete geçirdikleri sosyal sorumluluk projeleri ve eğlenceli aktiviteleri ile Türkiye ve dünyanın her yerinde ismini duyurmayı başardı. Kuruluş amacını 'yalnızlaşan halkın toplu aktviteler ile tanışıp eğlenebilmesi' olarak açıklayan grup, gün geçtikçe büyüyerek faydalı projelere imza atmaya başladı.

Bu kez çevre temizliği için harekete geçen grup, Foça'da kamp düzenleyecek. 23-24-25 Ağustos tarihlerindeki etkinliğe Foça Belediyesi de destek verecek.

 

Güvensizlik ortamından çıkmak için

 

İnsanları bir araya getirmek ve doğa için bir şeyler yapmak için bu grubu kurduğunu anlatan Murat Semih Göğüş, Foça'da yapmayı planladıkları kampa ilişkin bilgiler vererek şunları söyledi:

"Grubu kurarken beklentim sadece aynı şeyleri yapmayı seven insanları biraraya getirmekti ama şimdi sosyal sorumluluklar, workshoplar, yardımlaşmalar ve bunun gibi daha onlarca etkileşim alanı oluştu. En büyük amacım ise Türkiye'de bireylerin bu güvensizlik ortamından çıkarak yeni insanlar tanıyabilmesine olanak sağlamak. Kısacası 'Shall we?' tek başınıza olmadığınızın ispatıdır. Özellikle hala bizi tanımayan insanlar için bu kamp hem bizimle tanışmak hem de doğa için bir şeyler yapabilmenin huzurunu yaşayabilmek için büyük fırsat. Herkesi grubumuza katılarak bizimle tanışmaya ve tüm İzmirlileri kampımıza katılmaya davet ediyorum." 

Konu ile ilgili heyecanlarını dile getiren Shall We? yöneticileri Halil Acun ve Burak Yılmaz ise üç yıl süresince kurdukları güzel dostluklar, eğlenceli anlar ve gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projelerinin sonucunda duydukları huzuru anlatırken İzmir'i seçme nedenlerinin İzmir halkının sıcak kanlı, yeniliğe açık ve çevreye duyarlı olmasından yola çıktıklarını söyleyerek tüm İzmirlileri gruba katılmaya, etkinliği inceleyerek projeye dahil olmaya davet ettiler.

Gruba şu adresler üzerinden ulaşılabiliyor: https://www.facebook.com/groups/shallweactivity/ -https://www.facebook.com/Shallwetr/

 

kutu kutu

Projeleri

 

Grubun şimdiye kadar hayata geçirdiği projeler ve yaptığı işler şöyle:

* Birçok kişiye iş bulmak,

* Onlarca hastanın Kan ihtiyaçlarını karşılamak,

* Eşya yardım taleplerine cevap vermek,

* İhtiyaç sahiplerine maddi manevi destek olmak,

* Aralarında topladıkları para ile çeşitli derneklere bağış yapmak,

* Sokak hayvanları yararına etkinlikler yapmak,

* Down Sendromlu bireylerimizin çalıştıkları kafeleri ziyaret etmek ve destek olmak,

* Orman köpekleri için yüzden fazla kilo mama almak,

* Evsizlere yemek dağıtmak,

* Köy okullarına yardım etmek,

* Huzurevleri ziyaretleri gerçekleştirmek,

* İhtiyaç sahibi onlarca aileye kıyafet ve yemek yardımı yapmak.

* Ayrıca 100 arkadaşını gruba kazandıran üyeleri için fidan diken grup dünyanın her yerinden 300bine yakın üyesiyle oluşturduğu koru ile diğer gruplardan kendilerini ayrı kılan önemli bir projeye de imza atmış oldu.

Hem eğlenecekler

hem temizleyecekler

Bu haber 1140 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • Didem Turan
    4 yıl önce
    Hem kamp, hem sosyal sorumluluk projesi.. Güzel bir kamp olacak..
  • Sercan Arman Kandemir
    4 yıl önce
    Haydi Canlar hepinizi kampımıza bekliyoruz
  • Ayşe Kılınç
    4 yıl önce
    Böyle anlamlı bir etkinlik ve eğlence yanında en güzeli kesinlikle kaçırılmaması gerekli. :)
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()