Manisa’nın Sarıgöl ilçesi, hem yerli hem de yabancı turistler için eşsiz bir gastronomi durağına dönüştü. Sarıgöl-Buldan karayolu üzerinde kurduğu tezgahla bölgenin bereketini yansıtan Ahmet Uysal, sunduğu doğal ürünlerle yoldan geçenlerin dikkatini çekmeyi başarıyor. Son olarak İzmir’den Pamukkale’ye seyahat eden Polonyalı motosikletli bir grup, Uysal’ın tezgahında mola vererek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Dalından Koparma Keyfi
Tezgahtaki ürünleri inceleyen turistler, sadece alışveriş yapmakla kalmadı, aynı zamanda bağın içine girerek kendi seçtikleri Sultaniye üzümlerini bizzat kesme fırsatı buldu. Küçük sepetlerini taze üzümlerle dolduran Polonyalı ziyaretçiler, bu doğal ve samimi ortamdan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Turistler, market rafları yerine doğrudan üreticiden, bağın içinde ürün seçmenin kendileri için oldukça farklı ve keyifli bir tecrübe olduğunu belirtti.

Doğal Lezzetlerin Buluşma Noktası
Ahmet Uysal’ın tezgahında sadece üzüm çeşitleri değil, bölgenin yöresel zenginlikleri de yer alıyor. Crimson ve Sultaniye üzümlerinin yanı sıra pekmez, pestil, kuru üzüm ile taze ve salamura bağ yaprağı gibi ürünleri satışa sunan Uysal, gördüğü ilgiden oldukça mutlu. Yabancı dil bilmemesine rağmen turistlerle kurduğu iletişimden memnun kalan üretici, bölgenin doğal ürünlerini tanıtmak için çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti. Uysal, gelecekte yabancı misafirlerini daha iyi ağırlayabilmek adına dil öğrenmeyi hedeflediğini de sözlerine ekledi.