Manisa'nın nefes alma noktalarından biri olan Kent Ormanı, Yunusemre Kent Konseyi ve Uncubozköy Mahalle Meclisi üyelerinin katılımıyla düzenlenen anlamlı bir temizlik etkinliğine ev sahipliği yaptı. Bölgedeki çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla bir araya gelen gönüllüler, ormanlık alan içerisine gelişi güzel atılmış çok sayıda çöpü temizleyerek doğayı eski haline kavuşturdu.

Çevre bilincini artırmak için atılan adımlar
Etkinliğe Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Bektaş Kılıç, Kadın Meclisi Başkanı Filiz Tuğçe Ayrancı İplikçi ve mahalle meclisi temsilcileri katıldı. Yunusemre Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleştirilen bu çalışma, sadece bir temizlik hareketi değil, aynı zamanda vatandaşlara yönelik bir uyarı niteliği taşıdı. Özellikle yürüyüş güzergâhları üzerinde çöp kutularının bulunmasına rağmen, atıkların ormanlık alana bırakılmış olması bölgedeki çevre bilincinin ne kadar zayıf olduğunu gözler önüne serdi.

Doğayı koruma sorumluluğu vurgusu
Etkinlikte konuşan Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Bektaş Kılıç, çevre temizliğinin bir tercih değil, vatandaşlık görevi olduğunu vurguladı. Kılıç, "Çöp kutularının hemen yanı başında dahi doğaya atılan atıkları görmek üzücü. Bu durum, çevre duyarlılığı konusunda kat etmemiz gereken yol olduğunu gösteriyor. Belediye Başkanımız Semih Balaban'ın vizyonu doğrultusunda, daha sağlıklı ve yaşanabilir bir Yunusemre için bu tür farkındalık çalışmalarını sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızdan tek beklentimiz, ortak yaşam alanlarımıza karşı daha hassas olmalarıdır" ifadelerini kullandı.