Dünya genelinde "Sakin Kent" unvanıyla tanınan ve Birleşmiş Milletler Turizm Örgütü tarafından dünyanın en iyi turizm köyleri arasında gösterilen Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi, yeni bir döneme adım attı. Uzun süredir muhtarlık görevini yürüten Ferudun Özsoy’un hukuki süreç nedeniyle görevinden ayrılmasının ardından, mahalle sakinleri sandık başına giderek yeni temsilcilerini belirledi.
Altı adayın yarıştığı ve kıyasıya geçen seçim sürecinde, Ferudun Özsoy’un eşi Hürriyet Özsoy, rakiplerini geride bırakarak 513 oy ile Akyaka’nın ilk kadın muhtarı seçilme başarısını gösterdi.

Turizm merkezinde kadın eli
Yaz aylarında günübirlik ziyaretçilerle birlikte nüfusu 100 bine yaklaşan Akyaka’da, yeni muhtar Hürriyet Özsoy mazbatasını alır almaz sahaya indi. Seçim kampanyası döneminde kapı kapı dolaştığı esnafa bu kez teşekkür ziyaretlerinde bulunan Özsoy, mahalle halkının taleplerini dinleyerek yerel yönetimlerle olan köprü görevini güçlendireceğini belirtti.
Mahalle sakinleri, bir kadın muhtarın yönetimde olmasının Akyaka’nın temizlik ve düzen gibi konulardaki hassasiyetini artıracağı görüşünde birleşiyor. Bölge esnafı ve yerleşik halk, Özsoy’un yardımsever kişiliği ve aile terbiyesiyle mahalle için büyük bir şans olduğunu ifade ederek, turizm sezonunun yoğunluğunda kadın dokunuşunun fark yaratacağını vurguluyor.

Çıtayı daha yukarı taşıyacak
Eşinden devraldığı görevi daha ileriye taşımayı hedeflediğini belirten Hürriyet Özsoy, "Yıllardır halkın içinde, sorunlara çözüm arayan bir yapıda bulundum. Şimdi bu sorumluluğu doğrudan üstlenerek Akyaka’nın ihtiyaçlarını takip etmeye devam edeceğim. Yerel yönetimlerle uyum içerisinde çalışarak mahallemizin marka değerini korumak ve hizmet kalitesini artırmak için var gücümle çalışacağım" dedi.
Akyaka’nın eşsiz doğası, tek tip mimarisi ve Kadın Azmağı gibi doğal güzellikleriyle öne çıkan yapısı, yeni muhtarın öncülüğünde yerel hizmetlerle desteklenmeye devam edecek.
