Çocukların sağlıklı bir aile ortamında yetişmesini önceleyen ve sosyal hizmetler alanında yeni bir dönemi temsil eden Geçici Koruyucu Aile Hizmet Modeli, Afyonkarahisar’da meyvelerini verdi. 6 Haziran 2025 tarihinde ilk kez hayata geçirilen bu özel uygulama, bölgedeki başarılı yönetim süreciyle dikkatleri üzerine çekti.
Süreç yönetimi başarı getirdi
Modelin etkinliğini değerlendirmek üzere düzenlenen özel toplantıda, Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, gösterdiği üstün performansla "Geçici Koruyucu Aile Süreç Yönetimi Başarı Ödülü"ne layık görüldü. Düzenlenen törende ödülü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün ve Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Hasan Basri Alagöz takdim etti. Ödülü, İl Müdürü Bilal Erdoğan teslim aldı.
Çocukların esenliğini merkeze alan bu model, miniklerin güvenli ve sevgi dolu yuvalarda gelişim göstermelerini amaçlıyor. Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, çocuk odaklı sosyal hizmet anlayışını sürdürerek, geleceğin teminatı olan çocukların korunması adına yürütülen projelerde çıtayı yükseltmeye devam ediyor.