Genç Gazetecilerden Tartan'a Tepki

Hakkında yapılan bir haberle ilgili gazeteci Halide Demir Polatlı' ya telefonda hakaret eden eski Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan bugün de Genç Gazeteciler Platform' unun hedefindeydi.

03 Ocak 2019 - 12:40

Kendisi de eski bir gazeteci olan Hakan Tartan, kendi hakkında yaptığı bir haberle iligli gazeteci Halide Demir Polatlı'ya telefonda ettiği hakaretlerle İzmir' in gündemine oturmuştu. 

Bugün de Genç Gazeteciler Platformu yaptığı bir açıklamayla meslektaşlarına sahip çıktı. 

Açıklamanın tamamı şöyle:


Kamuoyuna duyurudur...

İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Genç Gazeteciler Platformu Üyesi Halide Demir Polatlı, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir haber nedeniyle, haberin öznesi Sayın Hakan Tartan tarafından hakarete maruz kalmış, mesleki şiddete uğramıştır.

Haber yayınlanmadan önce -cevap hakkına saygı gereği- defalarca Sayın Tartan’ı arayan, mesaj atan ancak karşılık alamayan Gazeteci arkadaşımızın, ‘kaynaklarına’ dayandırarak yazdığı haber nedeniyle hakarete uğraması gazetecilik mesleği açısından kabul edilemez bir durumdur. 

Kendisi de Gazeteci olan Sayın Tartan’ın -hukuki yollara başvurmak yerine- bir kadına/ bir gazeteciye sırf haberi yazdı diye hakaret etmesini kabul etmiyor, kendisini kamuoyu önünde meslektaşımızdan özür dilemeye davet ediyoruz.

Genç Gazeteciler Platformu

Bu haber 1178 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tugay: “İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin parçası olacağız”
Tugay: “İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin...
Kılıç, “Anayasaya aykırı koltukta anayasa yazılmaz”
Kılıç, “Anayasaya aykırı koltukta anayasa yazılmaz”

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()