Başkan Şahin'in İlk İmzası Emekten Yana…

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, yeni yılın ilk mesai gününde Belediye İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şube Başkanı Burçin Şahin ile sözleşme imzaladı. İlk kez sendikal haklara sahip olan Belediye şirketi Meta-Su emekçilerinin en düşük maaşı %32 artırılarak, sendikal haklar ve ikramiyeler hariç olmak kaydıyla 2.460 TL’ye yükseldi.

03 Ocak 2019 - 12:25 - Güncelleme: 03 Ocak 2019 - 12:37

19 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde tek bir taşeron işçi dahi çalıştırmayan İzmir’in kıdemli Belediye Başkanlarından Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, yeni yılın ilk mesai gününde “Ailem” dediği Menemen Belediyesi emekçilerinin yüzünü güldürdü. Haziran 2018’de Belediye İş Sendikası’na üyelik başvurusunda bulunan Belediye şirketi Meta-Su emekçileriyle Belediye Düğün Salonu’nda bir araya gelen Başkan Şahin, Belediye İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şube Başkanı Burçin Şahin ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

 

Taşeron işçisi bulunmayan Belediye…

Belediye Ailesi’ne son dönemde katılan 240 emekçiyi kapsayan sözleşme için yetki alınması sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, yeni yılın ilk mesai gününde emekçilerin yüzünü güldüren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin,  ‘Ailem” dediği Menemen Belediyesi emekçilerinin yeni yılını kutlayarak konuşmasına başladı. Şahin; “2019 yılını ailenizle birlikte huzurlu ve sağlıklı bir şekilde geçirmenizi temenni ediyor, yeni yılınızı kutluyorum” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları yada Belediye Başkanları ile yaptığı sohbetlerde, Menemen Belediyesi’nde taşeron işçi çalıştırılmadığını söylediğinde, kendisine bu işi nasıl yaptığının sorulduğunu ifade eden Başkan Tahir Şahin; “Normalde emekçi kardeşlerimiz belediyelerde 5 ay 29 gün çalıştırılır. İşten çıkarılan emekçimiz, aynı yıl içerisinde işe alınmazlar. Emekçi kardeşimiz kanun ne kadar haklıdır bilmez, 12 ay boyunca evine ekmek götürebilecek mi onu bilir. Biz de ekmeğin ne demek olduğunu iyi bildiğimiz için, 5 ay 29 gün çalıştırıp ‘hadi kardeşim güle güle’ demedik emekçi kardeşlerimize. 20 yıldan bu tarafa Türkiye ‘taşeron işçiler ne olacak?’ diye konuşurken, Menemen Belediyesi’nde 20 yıldır bir tane bile taşeron işçi kardeşim bulunmadı, bulunmayacaktır da. Türkiye bunu böyle bildi, böyle de bilsin ” dedi.

 

CHP Genel Başkanı’nın vaadinin de üzerinde…

1 Ocak 2019'dan itibaren CHP'li belediyelerde asgari ücretin net 2 bin 200 lira olacağını duyuran CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bu vaadinin de üzerinde işçi ücretlerinin Menemen Belediyesi’nde ödeneceğini müjdeleyen Belediye Başkanı Tahir Şahin, " CHP Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu, partimizin yönettiği tüm belediyelerde ve 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinden sonra kazanacağımız belediyelerde, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren asgari ücretin net en az 2.200 TL olacağını açıklamıştı. Asgari ücret 1.600 lirayken, Belediye şirketimiz Meta-Su’da en düşük ücret 1.800 liraydı. Yapmış olduğumuz yeni sözleşme ile 1.800 TL alan kardeşim, en az 2.460 TL alacak. Bugün 2.000 TL alan kardeşim de 2.660 TL’ye kadar ücret alacak. Bu da, herkesin %15-20 zam verdiği bir dönemde, %32’ye varan zam demektir. Eğitim, yakacak, çocuk yardımı gibi sendikal haklarınız ve ikramiyeniz de bu ücretin dışında kalmaktadır. Bunları da düşündüğünüzde en düşük 3,300 TL’ye varan bir ücretle karşı karşıyayız. Hepinize hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

 

İlk imza emekten yana…

Başkan Şahin 2019 yılındaki ilk imzasını atarken ise şunları söyledi; “2019 yılında birçok hizmet için imza atacağız. Ancak bu arkadaşınız, kardeşiniz, ağabeyiniz, başkanınız 2019 yılında ilk imzayı emekten yana attığı için çok mutlu. Herkes bunu böyle bilsin. Bu bütçeyle hakkınızı helal edin diyorum. Menemen Belediyesi diğer Belediyelerden çok daha dar bir bütçeyle yönetiliyor. Alanımız geniş ama bütçemiz çok az. Ona rağmen bu güzel ilçemizde, güzel işler yapmaya devam edeceğiz. 1 Nisan’dan sonra daha çok ‘emek’ demeye devam edeceğiz. Henüz işe yeni başladığı için sendikalı olmayan bazı arkadaşlarımız var aramızda, inşallah sizler de 1 Nisan’da hepiniz sendikalı olacaksınız.”

 

Emekçiye ve emeğe verilen değere teşekkürler…

Belediye İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şube Başkanı Burçin Şahin ise konuşmasında; emeklerinden dolayı işçilere ve bu emeğe duyarsız kalmayan Başkan Tahir Şahin’e teşekkür ederek; “20 Haziran’da sendikamıza üye olduğunuzda, önümüzde 4-5 aylık bir süreç var demiştim. Bu da sözleşme için yetki alınması ve sözleşmenin tamamlanması süreciydi. Ekonominin böylesi zor olduğu bir süreçte, işçime nasıl daha iyi bir hayat sunabilirim, nasıl daha güzel yaşatabilirim derdinde olan cesur yürekli bir Belediye Başkanı ile çalışıyoruz. Siz yeteri kadar emeğinizi veriyorsunuz ki karşılığında böyle bir Belediye Başkanı ile birliktesiniz. Başkanımıza da, sizlere de teşekkür ediyorum. Sözleşmemiz hayırlı olsun” dedi. 

 

Sözleşmenin imzalanmasıyla birlikte İzmir Marşı’nın coşkuyla söylendiği tören; Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Belediye İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şube Başkanı Burçin Şahin, Belediye Başkan Yardımcıları Nadir Şenel ve Ufuk Anık’ın, Meta-Su İnşaat, Taşımacılık, Unlu Mamuller, Turizm Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi emekçileriyle hatıra fotoğrafı çekilmesi sona erdi.

2019/01/2019-01-03-12-29-58.jpg
2019/01/2019-01-03-12-30-01.jpg
Bu haber 1663 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()