FIRAT; "NARLIDERE'DE BAŞARININ DEVAMI İÇİN GÖREV ALACAK ARKADAŞLARIMIZIN MAHALLE MECLİSLERİMİZİ KURUMSALLAŞTIRIP, KEMİKLEŞTİRMESİ YETERLİ

YouTube üzerinden yayın yapan TuruncuTV’de Gazeteci Adem Nakçı ile Cem Arıkan’ın hazırlayıp sunduğu Gerçek Haberci ile Gündem Programı’nın konuğu olan CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, ilçe kongresi öncesinde çok önemli açıklamalara imza attı. Fırat CHP’nin iktidara giden yolunun haritasını çizerek örgütlenme modelinin önemine değindi. Mahalle Meclisleri’nin önemine değinen Fırat, koltukların meslek haline gelmemesi gerektiğine vurgu yaptı.

12 Aralık 2019 - 21:09 - Güncelleme: 12 Aralık 2019 - 21:22

Narlıdere olarak çalışma modelleri ile oylarını her seçimde üstüne koyarak arttırdıklarını ifade eden CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat bu çalışma modeli ile devam ettirerek çıtayı daha da yükselteceklerini ifade etti.
‘MAHALLE MECLİSLERİ ÇOK ÖNEMLİ’
Narlıdere’de kurdukları mahalle sistemini de anlatan Fırat, sözlerine şöyle devam etti: “Biz yüzde 34’lü rakamlardan buralara geldik. Yüzde 49, 53 aldık sonra yüzde 71’e kadar çıktık. 2014’te bağımsız bir aday çıkınca yüzde 61’ler de kaldık.  Bu seçimlerde yüzde 80 oy aldık. Potansiyel yüzde 84’leri bulabiliriz. Yani bu perspektiften bakarsak yeni gelecek arkadaşımızda yüzde 70’lerde kalmalı. Gelecek arkadaşlarımızın mahalle meclislerimizi  kurumsallaştırıp, kemikleştirmesi yeterli.  Daha da fazla bir şeye gerek yok. Kurmuş olduğumuz sistemi devam ettirmeli. 3 kişilik muhtarlık bölgesi çalışma grubunu biz 3’ten 14’e çıkardık. Bunların içinde kadın, gençlik kollarımız, meclis üyelerimiz, muhtarlar, hukukçularımız, STK temsilcilerimiz var. Böyle nezih bir yapıdan söz ediyoruz. Delege yapısının oluşturulmasına da katkı sağlıyorlar. Siyaseti muhtarlık bölgesine indirmezseniz doğru olmaz. Bizim en küçük birimizi muhtarlık bölgeleri ve mahalledeki mülki amir muhtardır. İlçe başkanının 100, 80 mahallede ne olduğunu bilmesi zor. O bağlamda siyaseti mahalleye indirmek lazım. Ama bir temsilci atadık tamam değil, onların nasıl yöneteceği de önemli, o nedenle aktif, siyasette olan kişilerin bunun içinde olması çok önemli. Mahalle meclisi bu anlamda çok ama çok önemli. Artık partili seçmenlerde daha hassas, rahatsız edici, görüntüler vermeyelim ve iktidara bizim gelmemiz düşüncesi ağırlık kazandı. Hoş görü penceremizi açık tutalım, karşımızdakini bir dinleyelim bilinci gelişmeye başladı. Ufak tefek tartışmalar olabilir ama bu ilçe kongrelerinde kötü bir görüntü vermeyeceğimize inanıyorum. İl Başkanımız süreci çok güzel idare etti, ufak tefek sorunlar olabilir ama iyi bir süreç geçirdik. Ben delege seçimlerinde süreci daha iyi nasıl yürütebiliriz diye örgütle görüştüm ve süreci sağlıklı yürütmek için de ilkeler belirledik. Emek, liyakat, saygı, gibi unsurlarda birleştik. Ben tüm mahallerde toplantılar yatım ve dedim ki mutlaka emek görülmeli, listeye baktığında vicdanın sızlamasın. İlçe Başkanı adayı olursam Bana oy vermesin önemli değil, hak ediyor mu, partiye emek vermiş mi bu önemli. Siz mahalleyi iyi yaparsanız ilçe de il kongresi de başarılı geçer” dedi. 
31 Mart’tan bu yana Narlıdere’de gerçekleşen değişiklikleri aktaran Başkan Şahin Fırat, “Sayın Başkan Ali Engin atandıktan sonra uzun süre alanda beraber dolaştık, vatandaşlarımıza projelerini anlattık. Ali Başkan seçildikten sonra da hemen taahhüt ettiği projeleri hayata geçirmeye başladı. Belediyeler de biliyorsunuz bütçe ile ilgili ciddi sıkıntılar var. 15 ayda inşaat sektöründe tüm Türkiye’de bir daralma gerçekleşti.  Yol harcı, inşaat ruhsattı gibi konularda da gelir kaybı oldu. Emlak vergisi, ,iller bankasından gelen ödenekler belediyelerin tek gelir kaynağını oluşturuyor.  Sayın Başkanımız geldiğinde 14 kilometre denize kıyısı olan bir Narlıdere için festival yaptı. Kadınlarımızın sosyalleşmesi yönünde bir kooperatifleşme başlattı.  Mahallerde kadın kooperatiflerinin marketleri açılmaya başladı. Hem gıda, hem de el işi, turisttik anlamdaki çalışmalarını bu marketlerde satacaklar. Parti politikalarımıza uygun bir kreş açıldı. 55 ila 60 öğrencimiz var. Diğer mahallerde de kreşler açılacak. Kadının sosyalleşmesi, çalışma hayatına girebilmesi için kreş çok mükemmel bir şey. Yapılan tesisi de oldukça harika bir yer. Kadının üretime katkı sağlaması adın kreşler oldukça önem taşıyor. Çünkü çocuğunu bırakacak kimsesi olmayan bir kadın iş hayatına başlayamıyor.  Narlıdere’de bir tahtacı kültürü var. Yukarıköy Projesi var ve orda eski yapılar, restore edilecek. O kültürü yaşatma adına belediyemiz valilikle iş birliği yaptı. O bölge koruma altına alınacak. Kısa sürede o tarihi dokuyu muhafıza etmek adına restorasyon başlanacak. Narlıdere’nin 150 yıllık bir tarihi var ve turistik anlamda geziler düzenleniyor ve bu geziler de artacaktır. Ali Onbaşı dediğimiz alnın ıslah edilmesi, mesire alanı, yürüyüş ve bisiklet yolu yapılması için de girişimler söz konuş” diye konuştu. 
‘NARLIDERELİ BİLİNCİNİ GÜÇLENDİRMEMİZ LAZIM’
Narlıdere kimliğini öne çıkarma çalışmaları yaptıklarını da ifade eden Fırat, “Ben 44 yıldırı Narlıdere’deyim ve Abdül Batur Başkan ile beraber 17 yıl çalıştım. Ali Başkan ile beraber yaptığımız konuşmalarda Narlıdere kimliğimizi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Yıllardır Narlıdere’de yaşayan o insanlara Narlıdereli bilincini aşılmaya çalışıyoruz, bunu güçlendirmemiz lazım. Bunu güçlendirmeyince sıkıntı yaşanıyor” dedi. 
FIRAT: ANKARA PROJEYİ BİRAN ÖNCE ONAYLAMALI
Narlıdere’de devam etmesi planlanan kentsel dönüşüm projesi hakkında da konuşan CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, hükümetin projeyi bir an önce onaylaması gerektiğine vurgu yaptı. Fırat, “Abdül Başkanın zamanında da kentsel dönüşüm yapıldı ama bazı sorunlar var. Orda kentsel dönüşüm konusunda planlamalar yapıldı ve bekleyen bir proje var. Ancak devletin de buna destek vermesi lazım. İnsanlarımız orada dağda,  fiziki yapısı uygun olmayan sokaklarda yaşıyor. Belediyede imarı bulunmayan bir yere bütçe ayıramıyor. Ancak yollarına merdiven yaptı, çöplerin toplanmasını sağladı. Fakat yolları o kadar kötü ki çöp arabası dahi girmekte zorlanıyor. Bir an önce bu kentsel dönüşümün Ankara’dan onaylanması lazım. İnsanlarımız zamanında oraya iş, aş için gelmiş ve yerleşmiş ama sağlıksız konutlar var.  Onlar da çağdaş, medeni konutlarda hayatlarını idame ettirmeliler. Biran önce Ankara projeyi onaylamalıdır. Orada 11 bin nüfusu ilgilendiren bir imar sorunu var. 2 bin 500 insanı konut sahibi yapmamız lazım. En yukarıda bulunan bu alandaki imar sorununun bir an önce halledilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.  
‘GÖKDELEN KONUSUNDA ABDÜL BATUR BAŞKAN HAKLI’
Narlıdere’de Abdül Batur döneminde yapılan kentsel dönüşümün kent siluetine uygun bir şekilde gerçekleştiğine dikkati çeken Başkan Şahin Fırat, Batur’un ‘Gökdelen’ konusundaki hassasiyetine de katıldığını kaydetti. Başkan Fırat, “Narlıdere’de Abdül Batur döneminde kentsel dönüşüm, kent yenileme yapıldı. Başkanın mimar oluşu da yenileme çalışmalarına büyük bir katkı sağladı.  20 yıllık belediye başkanlığı olması da bu konuda ne kadar deneyimli olduğunu gösteriyor. O gökdelene izin vermez. Çünkü bu konuda hassas Narlıdere’de de kent yapısına uygun bir çalışma yaptı. Kentin siluetini bozacak yapılardan uzak duruyor ve bu doğru bir yaklaşım. Dava sonuçlanmadan imar izni verilmesi doğru değil. Bir vatandaş olarak baktığınızda da Kadifekale var ve turist geldiğinde ilk görülecek ciddi bir tarih barınıyor. Orayı bozacak bir yapının o alanda oluşmamasında yarar var. Yer mi yok bunun için? Biz hem İzmir’i hem de Narlıdere’yi seviyoruz. Bir yerde okumuştum;  1900’ler de buraya Alman’lar geldiğinde yapılaşmanın daha yukarılarda olması gerektiğini söylemişler. Ben İzmir’de yaşayan bir vatandaş olarak söylüyorum, Abdül Batur Başkan haklı” dedi. 
‘PARTİNİN HEP EMRİNDEYİZ’
Mahalle delege seçimlerinin oldukça güzel geçtiğini aktaran CHP İlçe Başkanı Fırat, “Delege seçimlerimiz 2015 yılında ben başkan değilken sert geçmişti. Ama bunlar husumete sebep oluyor. Bence husumetin olduğu yerde bu husumet giderilmeli. Biz bunu 4 yıldır onarmaya, tedavi etmeye çalıştık. 2017’de seçimler güzel geçti. Mahalleleriler bir araya gelip, ortaklaşa, siyasi liyakatle oluştu.  Bu dönemde de bunu yaptık. Bir iki mahallemizde ufak tefek bir rekabet oldu. Bu demokrasinin CHP’nin ruhunda var ama seçimlerimiz nezih bir ortamda gerçekleşti. İlçe Sekreterimiz Serkan Çağlar sosyal medyadan aday adaylığını açıkladı. 6 veya 7 arkadaşımızın da adını duyuyoruz. Ben bu medeni cesareti gösteren arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bu yarış güzel bir şey. Aday çıkmaması bence daha kötü, çıkan tüm arkadaşlar değerli arkadaşlar ve ilçeyi yönetecek birikime sahipler. Şahsımla ilgili biz bu partinin hep emrindeyiz. Benim hırsım hiç olmadı. Ben 2003’te Abdül Batur Başkanımla çalıştım ve o kadar yıl hiçbir yere talip olmadım. Çünkü karşılık beklemeden partiye emek verilmeli. 14 yılda bir yere bile talip olmadım. Bence başkanlık 2 dönem yapılmalı ve arkadaşlarımızdan birinin gelip talip olmasında da gayet normal. Arkadaşlarımızın önlerini açmamızda fayda var. 2 dönem yeterli diye düşündük. Bu sadece Narlıdere için değil tüm ilçeler ve tüm makamlar için geçerli. Bu koltuklar meslek olmamalı. Bizim bu koltuğu bırakamamak gibi bir durumumuz olmamalı. Bu belediye başkanlığı için de milletvekilliği için de geçerli. Ancak istisnalar hariç bir milletvekilisinizdir sizin bir konuda uzmanlaşmışsınızdır ve başka kimse yoktur. Elbette 2 dönemden başka yapılabilir,   ama bence 2’şer dönem yapıp, taze heyecana sahip kişilere koltuğu vermek lazım. Orada bir talip bulmazsanız mevcut başkan devam eder. Örnek veriyorum 10 tane yönetecek var ama işi bilmiyorsa 1 dakika bunlara bırakamam dersiniz ve kalırsınız. Bu işi aşağıdan varsa yapacak gelirler. Bu süreçte ben ne olacağım dememeliyiz, illa bir şey olmamız gerekmez. İşsizlik almış başını gitmiş, ben ne olacağım demek doğru değil. Ülkemiz, gençlerimiz ne olacak ne demek lazım. İl Başkanı olsan, milletvekili olsan bir şeye katkı koymadıktan sonra ne anlamı var?  İyi yapılıyorsa bir şeyler devam eder ama onun haricinde tazelenmekte fayda var. Ben adayım değilim demek doğru değil. Görev düşerse, iyi bir CHP’liysen böyle sorumsuz bir açıklama yapamazsınız. Önemli olan seçilen 262 delegasyonun iradesidir. Onlar kimi istiyorsa o bizim başımızın tacıdır” ifadelerini kullandı. 
 ‘SARAYA DEĞİL ÇATIYA ÇIKSA CHP’Yİ DÜZENLEYEMEZ’
Saraya çıkan CHP’li tartışmasının tekrar alevlendiğini belirten Fırat, “ Bu tartışma kongre sonuna kadar da devam edecek. AK Parti algı yönetimini iyi kullanıyor. Bizim kendimizi partimizi bunlardan korumamız lazım. Doğru şeyler yapalım,  zaten bu konu bir hafta gündemi meşgul etti. Bu arkadaşımız çıktı önce saraydan, sonra dışardan daha sonra da bilgiyi CHP’den aldım dedi. Yalan, yalan, yalan, yalan.  Bu yalan söyleyen insanları şiddetle kınıyorum. 96 yıllık bir partiyiz. Saraya da gitse çatıya da çıksa tüzük belli genel başkanın nasıl seçileceğe belli. Sarayın ne kadar gücü var ki mahalle delegelerini belirleyecek sonra kurultay delegelerini belirleyecek, bu olmaz. Halkın gündemini bir kenara atıp bunun ön plana çıkarılmasını kınıyorum. CHP’ye kimse bu şekilde müdahale edemez. Hiçbir CHP’li de çıkıp bunun üzerinden kendine pay çıkarmasın. Sayın Muharrem İnce’de çıkıp bunu yapmasın. 2023’e giderken ülkeyi yönetecek demokratik kadrolarını CHP kendisi oluşturabilir ve oluşturur. 1 deli kuyuya bir taş atmış 40 akıllı çıkaramamammış. AK Parti’nin kin ve nefret dili şimdi biraz azaldı ama geçmiş dönemde çok fazla artmıştı.  Artık onların bu makamlardan ayrılması lazım. İzmir çok nezih bir yer ve ayna vazifesi görüyor. Ben tüm partilerimize sesleniyorum; adaylar medeni bir şekilde yarışısın, herkes sonuçların arkasında dursun. Kongre bitince her şey bitsin ve bir demokrasi şenliği şeklinde bu süreci tamamlayalım” diye konuştu.

https://www.youtube.com/watch?v=XQUb6BNykNw
Bu haber 855 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail...
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()