Eskişehir’de 'Geçinemiyoruz' pankartı için 18 bin TL para cezası

Eskişehir'de 'Geçinemiyoruz. Zamlar geri alınsın' yazılı pankart için Eskişehir Halkevi'ne 18 bin lira para cezası kesildi.

16 Ocak 2022 - 15:59

Eskişehir Halkevi şube binasının dış cephesine “Geçinemiyoruz. Zamlar geri alınsın” yazılı bir pankart asmıştı.

Valiliğin emriyle gelen polis ise “halkta kin ve nefret duygusu uyandırabileceği, devletin kurum ve organlanı zan altında bırakabileceği ve farklı görüşten grupları karşı karşıya getirebileceğinden” pankartın asılı durmasına izin verilmeyeceği ibaresinin geçtiği bir tutanak tutmuştu.

Sendika.org'da yer alan habere göre, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, bugün Eskişehir Halkevi’ne asılan pankarttan dolayı 18 bin lira para cezası kesti. Kabahatlar Kanunu’na göre kesilen para cezası, Şube Başkanı Cevat Aydemir’e tebliğ edildi.

Cezanın ardından Eskişehir Halkevi üye ve yöneticileri pankartı yeniden şube binasının dış cephesine astı.

Bu haber 411 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çiğlili Sporseverler Sağlıklı Beslenme Seminerinde Buluştu
Çiğlili Sporseverler Sağlıklı Beslenme Seminerinde Buluştu
Bayraklı’da kurban satış yerleri kura ile belirlendi
Bayraklı’da kurban satış yerleri kura ile belirlendi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()