Erdoğan'dan 'Suriye'ye operasyon' iması: 'Bir yerlerden izin alarak terörle mücadele yapılmaz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'ABD, üzerine düşeni terörle mücadelede yerine getirmiyorsa ne yapacağız? Başımızın çaresine bakacağız' diyerek Suriye'ye operasyon imasında bulundu.

29 Mayıs 2022 - 23:52

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ziyaret ettiği Diyarbakır'da açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti’nin başında olduğu sürece, teröre destek veren ülkelerin kesinlikle NATO’ya girmesine biz 'evet' diyemeyiz.
  • Pazartesi gerek Rusya gerekse Ukrayna’yla telefon görüşmelerim olacak. Tarafları diyalog ve diplomasi kanallarını işletmeleri yönünde teşviki sürdüreceğiz.
  • ABD, üzerine düşeni terörle mücadelede yerine getirmiyorsa ne yapacağız? Başımızın çaresine bakacağız. Bir yerlerden izin alarak terörle mücadele yapılmaz.
  • Irak'ın kuzeyindekilerle beraber şu anda 100’ün üzerinde teröristi etkisiz hale getirdik. Bu süreç devam edecek, bırakamayız.
  • Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi kaldırdık. Şu an itibarıyla Miçotakis muhatabım değildir. Ben, siyaseti şahsiyetli şekilde yürütenleri muhatap alırım.
  • (İsrail'le doğal gaz iş birliği ile ilgili) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızın görüşmeleri olacak. Bu tür bir adımı atma noktasında hazır olduklarını söylüyorlar.

Bu haber 210 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
EGOD’dan İzmir Uluslararası İş Dünyası Sempozyumu
EGOD’dan İzmir Uluslararası İş Dünyası Sempozyumu
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()