Erdoğan'dan DEM Parti'ye 'çözüm' şartı: 'Siyasi irade sahibi olduğunu ispatla'

DEM Partili isimlerin ''çözüm süreci''ni yeniden başlatma çağrısı yaptığı Erdoğan, ''Parti yönetimi önce siyasi irade sahibi olduğunu ispatlamalı'' dedi.

25 Mart 2024 - 17:44

DEM Parti yöneticiler son aylarda ''çözüm süreci''nin yeniden başlaması için çağrılarda bulunmuş, muhatap olarak AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a işaret etmişlerdi.

Erdoğan'dan yanıt, koşullu geldi. Partisinin Tokat'taki mitinginde konuşan Erdoğan, DEM Parti'nin ''meşru muhatap'' olmadığını, olabilmesi için de ''siyasi irade'' sahibi olduğunu ispatlaması gerektiğini söyledi.

Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

''Zaten DEM dediğiniz yapı geçmişten beri partiymiş gibi davranan bir örgüt aparatı. Sahne önünde olanların bu partide yetkisi ve sözünün ağırlığı yok. Bu parti Ankara'daki genel merkezinden değil İstanbul'daki sapkın ideolojik yapılar ile Kandil'deki terör baronları tarafından yönetilmektedir. Bu gerçek ortadayken kendilerini meşru muhatap yapma gayretleri beyhudedir. Parti yönetiminin önce hem ülkeye, hem millete hatta kendi tabanına siyasi irade sahibi olduğunu ispatlaması gerekiyor.''

DEM Parti ne demişti?

Yıllar sonra sessizliğini bozan eski HDP Milletvekili Leyla Zana, "zaman kaybetmeden sürecin dondurucudan çıkarılması" için Erdoğan'a çağrıda bulunmuştu.

"Kürt sorununun demokratik çözümü için diyalog gerektiğini" söyleyen DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Türk"CHP yapamaz. Neden? Derin devleti ikna edemez çünkü. Erdoğan isterse ki bugün bütün yetkiler, kurum ve kuruluşlar elinde, o isterse ikna edebilir" demişti.

Cezaevinde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı, “Kürt Sorununda Çözüm ve Barış Konferansı”na gönderdikleri mesajda muhatap olarak Erdoğan ve Öcalan'a işaret etmişti:

"Kürt sorununun çözümü, resmi olarak bir masa etrafında konuşulacaksa -ki bizce gecikilmeden konuşulmalıdır- masada Türkiye Cumhuriyeti devletini temsilen Hükümet olmak zorundadır. Hükümet de bugün itibarıyla Sayın Erdoğan şahsında temsil edildiğine göre, bu işin birinci muhatabı Sayın Erdoğan'dır. Yine geçmiş deneyimlerden bilinen, kabul gören ve devletin de resmi hafızasında meşruiyeti kayıt altına alınmış Sayın Öcalan bir başka muhataptır."  

Yerel seçim çalışmalarını sürdüren DEM Parti Eş Genel Başkanlarından Tülay Hatimoğulları, “Çözüm sürecinin olması gerekiyor. En çok isteyen parti DEM Parti”, Tuncer Bakırhan ise "Türkiye’nin geleceği operasyonlarda değil, savaşta değil. Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümündedir. Bunun için sizleri tekrar diyaloğa ve müzakereye çağırıyoruz" demişti.

Bu haber 352 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()