Enflasyonda artış beklentisi yükseliyor: Mart yüzde 69, Aralık yüzde 44

Bloomberg HT'nin enflasyon anketine göre Mart'ta yıllık enflasyonun yüzde 69 olarak gerçekleşeceğini öngörüldü.

29 Mart 2024 - 14:52

Merkez Bankası'nın ''sıkılaştırma'' adımları ve arka kapıdan döviz satışına rağmen kurda yükseliş dizginlenemiyor. Geçtiğimiz ay enflasyonun beklentileri aşması üzerine piyasa aktörleri de öngörülerini güncelliyor.

Bloomberg HT tarafından gerçekleşen enflasyon anketinde Mart ayı için yıllık enflasyon beklentisi yüzde 69 oldu. Aylık enflasyon için beklenti ise yüzde 3,5 olarak kaydedildi.

Şubat ayında yıllık enflasyon yüzde 67,07 olurken, aylık enflasyon da yüzde 4,53 olarak kaydedilmişti.

Yıl sonu beklentisi yükseldi

Bu anket döneminde 2024 yılsonuna ilişkin enflasyon beklentisi yüzde 44 oldu. Bir önceki anket döneminde yıl sonuna ilişkin enflasyon tahmini yüzde 42,6 seviyesindeydi.

Ayrıca 2024 yılı enflasyonunda zirve tahmini de bir önceki anket dönemine göre artarak yüzde 75 oldu; önceki anket dönemindeki zirve tahmini yüzde 73,2 olarak belirlenmişti.

Bu haber 332 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()