Ekrem Demirtaş: "Kadın İnşaatçılar Birliği'ni Kuruyoruz."

İzmir Ticaret Odası’nda 9 Nisan’da yapılacak meslek komiteleri seçimleri için çalışmalarını hızlandıran 67. İnşaat Yapım ve Onarım Grubu adayı İhsan Çoruhlu ve İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Kemalpaşalı inşaatçılarla bir araya geldi.

29 Mart 2018 - 11:52

Kemalpaşa Ramada Otel’de sektör temsilcileriyle bir araya gelen 67. İnşaat Yapım ve Onarım Grubu adayı Efes Peyzaj İnşaat Taahhüt Emlak ve Nakliye San.Tic.Ltd.Şti. Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çoruhlu ve İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Kemalpaşalı inşaatçıların da desteğini aldı. Toplantıda  Kemalpaşa Eski Belediye Başkanı Yakup Karaca, Balçova MHP İlçe Başkanı Fazıl Şahin, Kemalpaşa Artvinliler Dernek Başkanı Sebahattin Öztürk, Kemalpaşa Karadenizliler Dernek Başkanı Kamuran Bayraktar ve Kemalpaşa İspirliler Dernek Başkanı İbrahim Koca da Çoruhlu ve Demirtaş’ı yalnız bırakmadılar. 

 

Seçim çalışmaları sürecinde her bölgeden inşaat sektörü temsilcilerinin sorunlarını dinlediklerini belirten İhsan Çoruhlu, “Hafriyat, inşaat, malzeme ve proje işleri ile ilgili bütün sektör temsilcileri ile görüştük. Komitemize kayıtlı yaklaşık 5 bin üyemiz var. Başkanımızla birlikte üyelerimizin en az yarısı ile bir araya geldik, sorunlarını dinledik. Ben de sizler gibi inşaat sektöründe iştigal ediyorum, belediyelerde ve kurumlarda yaşanan sıkıntıları biliyorum. Seçildiğimiz taktirde sizleri sık sık ziyaret edip sorunları yerinde çözmeye çalışacağız. Sektörümüzün sorunlarını çözmek için İZTO’da 7/24 hizmet verecek olan bir şikayet masası kuracağız. Belediyelerdeki, kurumlardaki ruhsat sorunları ile ilgilenecek komiteler kuracağız” dedi.

 

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise, inşaat sektöründe faaliyet gösteren kadın üyelerin sayısına dikkat çekerek, “Kadın inşaatçılarımızın varlığı dikkatimi çekiyor. Ben bugüne kadar odada bu kadar çok sayıda kadın inşaatçı üyemiz olduğunu bilmiyordum. Yaptığımız tespitte 546 çıktı. Kadın inşaatçılar birliğini kurmak üzere onlarla 29 Mart’ta bir toplantı yapacağız. İnşaata kadın eli değmesinin farkını da hep birlikte ortaya koyacağız” diye konuştu.

 

Türkiye’nin yaklaşık 15 yıldan beri istikrarlı bir büyüme sergilediğini ifade eden Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Türkiye büyüdükçe hepimizin işleri gelişecek, geliri artacak. İnşaat sektörü ekonominin lokomotifi, inşaat sektörünü ne kadar geliştirirsek Türkiye o kadar büyüyecektir. Öte yandan biz İzmir’i kötü kullandığımız için gecekondular arttı. İzmir’de 350 bin gecekondu var. Bunların on yılda normal yapıya dönüşmesi için her yıl 35 bin konut yapmak zorundayız. Biz İzmirliler olarak kentsel dönüşüm kapsamında bu değişimi sağlayabiliriz. Biz burada TOKİ istemiyoruz. TOKİ bize toplu konut yapmasın. Bugüne kadar izin vermedik. Bir tek Buca’da bir proje gerçekleştirdi. Gerek kooperatif kurarak gerek müteahhitlerle biz bu şehri inşa ettik. Yine bunu yapabilecek gücümüz var. Önümüzdeki dönem İzmir’de inşaat sektörünün geliştiği ve büyük bir artış gösterdiği yıllar olacak.”

Bu haber 2777 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sağlık Bakanlığı'nın yıllığı, gerçeği gözler önüne serdi! Türkiye, cihaz ve hekim sayısında Avrupa'nın gerisinde
Sağlık Bakanlığı'nın yıllığı, gerçeği gözler önüne...
İzmir’de “Bölgesel Kadaverik Donör Potansiyeli ve Geliştirme Sempozyumu
İzmir’de “Bölgesel Kadaverik Donör Potansiyeli ve Geliştirme...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()