Egeli Yörükler: “Dilek Aksoy Yörük Gelinidir, Yanındayız"

Dilek Aksoy’un geçtiğimiz Pazar günü uğradığı saldırıyı kınamak için toplanan İzmir Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı İsmet İlhan Aksoy ailesine desteklerini belirterek, “Hangi siyasi partiden, hangi etnik kökenden olursa olsun biz Yörük Türkmenler daima kadınlarımızın yanınızdayız. Türk töresinde kadın devlet yönetir, Arap töresinde ise cariye olur. Bizim kadınlarımız başımızın tacıdır.Bu çirkin saldırıyı kınıyoruz” dedi.

13 Mart 2019 - 08:36

Millet İttifakı Menemen Belediye Başkan Adayı CHP’li Serdar Aksoy’un eşi Dilek Aksoy, 2 gün önce partili arkadaşlarıyla beraber seçim çalışmasına giderken araç içinde saldırıya uğramıştı.Ege Bölgesi İzmir Yörük Türkmen Federasyonu ve Dernekleri, saldırıyı kınamak için bugün Menemen’de basın açıklaması yaptı.

İzmir Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı İsmet İlhan, Serdar Aksoy ve eşinin yörük olduğuyla gurur duyduklarını belirterek, “Yörük bir kardeşimiz olan  CHP Menemen Belediye Başkanı adayı Sayın Serdar Aksoy'un değerli eşi Dilek Aksoy Hanım ve arkadaşlarının aracına geçtiğimiz pazar akşamı  yapılan çirkin saldırı bizleri ziyadesiyle üzmüştür.Dilek Aksoy bizim yörük kızımızdır. Bir yörük gelinidir.Bir yörük Anasıdır, her şeyden önce bir kadındır.Hangi siyasi partiden, hangi etnik kökenden olursa olsun biz Yörük Türkmenler daima kadınlarımızın yanınızdayız.Türk töresinde kadın devlet yönetir, Arap töresinde ise cariye olur.Bizim  kadınlarımız başımızın tacıdır.Kimse bizim sabrımızı sınamasın. Bu duygu ve düşüncelerle.Dilek Aksoy ve arkadaşlarına yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

“KADIN YOKSA, HİÇLİK VARDIR”

Ege Bölgesi İzmir Türkmen Yörükleri Derneği üyesi Emine Salaş ise yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını vurgulayarak, “Bu coğrafya da kadın olmak gerçekten çok zor. Kadının olmadığı bir yer koca bir hiçliktir. Gelecek için hiçliktir. Kadınsız ne yapılabilir ? Neden kadına bu şiddet yapılıyor? Bir kez sogulayalım... Annelerimiz,eşlerimiz ve kardeşlerimiz kadın değil mi? Biz onların ellerinde büyüyüp yeşermedik mi? Lütfen artık bu şiddet son bulsun” diye konuştu.

Bu haber 1647 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail...
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()