Dokuz Eylül Rotary Kulübü Başkanı Tiyanşan dönemini değerlendirdi

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Kulüplerinden Dokuz Eylül Rotary Kulübü’nde Tiyanşan dönemi tamamlanmaya yaklaşırken Dokuz Eylül Rotary Kulübü Başkanı Nilgün Tiyanşan’dan bir değerlendirme geldi.

24 Mayıs 2023 - 10:12

“Rotary ile Hayal Edelim” teması ile 2021-2022 Dönem Başkanı Metin Yorgancıoğlu görevi devralan 2022-2023 Dönem Başkanı Nilgün Tiyanşan, verimli bir dönem geçirdiklerini, yürüttükleri etkinlik ve projelerle Rotary’i en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını söyledi.

 

Dokuz Eylül Rotary Kulübü’nde her dönem bayrağın biraz daha yukarıya taşındığını ifade eden Dokuz Eylül Rotary Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Tiyanşan, “Bir önceki dönem başkanımız Metin Yorgancıoğlu’ndan görevi devraldığımızda projelerimizi, yapacağımız etkinlikleri belirlemiştik, çok ayrıntılı bir hazırlık dönemi geçirmiştik. Bu geçen sürede hemen hemen bütün projelerimizi hayata geçirdik, bu sebeple dönemimin sonuna gelirken hem mutlu hem de gururluyum” dedi.

 

Etkinlikler sürüyor

 

29 Nisan tarihinde Ahmet Güneştekin ile Kültürpark Atlas Pavyonu’nda Mübadele’nin 100.yılı söyleşisi düzenlediklerini, 7 Mayıs İzmir Maratonu’na da “Sesini Duydum, Yanındayım” kampanyası ile katılım göstererek depremden etkilenen başarılı çocuklara burs için iyilik peşinde koştuklarını anlatan Tiyanşan, “Dönemde derinliği olan, sürdürülebilir, katılımcılığı teşvik eden projelere ağırlık vermeye çalıştım.İşbirlikleri ve tüm etki alanlarının proje içinde olmasına özen gösterdim.Tüm projelerde geleceğimiz interactlarımız ve gençlerimiz Rotaractlarımız ile birlikte olmak önemli hedeflerden biri idi. Dönemimi değerlendirdiğimde hedeflerimize ulaştığımızı düşünüyorum. Yeni dönemde görevi devralacak dönem başkanlara destek olarak kulübümüzü geliştirmeye, büyütmeye ve topluma katkı sunmaya devam edeceğiz. Bu süreçte bana destek olan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Nilgün Tiyanşan dönemi faaliyetleri:

 

-Barış’ın 100 yılı

10.09.2022 tarihinde İzmir Dokuz Eylül Rotary Kulübü liderliğinde düzenlenen “Kurtuluştan Kuruluşa Barışın 100. Yılı" Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Zeybek Gösterisi Etkinliği”; Kemeraltı Balıkçılar Çarşısı, Karşıyaka Çarşısı ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi.

 

-Barış Buluşması

 

Rotary 2440. Bölge Federasyonu koordinatörlüğünde, Dokuz Eylül Rotary Kulübü ev sahipliğinde ve 9. grup kulüpleri desteği ile şair Ataol Behramoğlu’nun konuk edildiği barış buluşmamızı gerçekleştirildi.

 

-Toplumsal Cinsiyet Eşitliği

 

Tüm insanların toplum yaşamına cinsiyetleri ön plana alınmaksızın eşit biçimde katılımını anlatan çalışmalar yapıldı.

-Ebeveyn Akademi

 

Toplum Birliği okulunda velilere yönelik 2 aylık çocuklarını cinsel istismardan nasıl koruyabileceklerini anlatan eğitimler yapıldı.

 

-Toplumsal ve Ekonomik Kalkınma

Bu alanda Büyükşehir Meslek Fabrikası ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin proje ortağı olduğu ve yılda 150 kadının iş sahibi olacağı “Altın İğne” projesi hayata geçirildi. Bu projede üretilen ürünler depremzedelere ve çocuk hastanelerine bağışlandı.

 

-Sürdürülebilir Çevre ve Gerçek Gıda

 

Kasım ayında Çeşmede gerçekleşen Balıkçılık Haftası’na Çeşme Belediyesi ile birlikte katılım gösterildi. Söyleşi, sergi, resim yarışması, balıkçılık sektörü ile birlikte gerçekleştirilen atölye çalışmalarının yer aldığı program ödüllü balık avı ile son buldu.

Bu projede Koruma Derneği, WWF ve Yaşar Üniversitesi Gastronomi bölümü ile beraber çalışıldı. Denizlerin ve deniz ürünlerinin  korunması ve farklı balık türlerinin tanıtılması bu senenin odak alanı idi.

 

-Kariyer Mentörü programı

 

Deneyimin değeri ile gençliğin sinerjisini birleştiren program Rotary’nin sürdürülebilir mentörlük programı ve kulübümüz ev sahipliği ile gerçekleştirildi. Bu dönem 65 Rotaractor ile 65 Rotaryen eşleşerek karşılıklı olarak birbirlerinin ufkunu açtı ve iletişimlerini geliştirdi.

 

-Temel Eğitim ve Okur Yazarlık

 

Toplum birliklerimizde düzenlenen okuma yazma kursları ve Kadın Akademi gibi çalışmalar ile bu alandaki faaliyetlere devam ediliyor.

 

Benim Sağlıklı Yaşamım Projesi

Hastalıklardan Korunma ve Tedavisi alanında ise gerçekleştirilen Benim Sağlıklı  Yaşamım projesinde 2 gün boyunca üyelerden oluşan ekip, katılımcılara sağlıklı yaşam, sağlıklı beden, sağlıklı ruh konusunda bilgiler verdi, atölyeler yaptı.

 

Yeniden Başlasın Projesi

 

Bu proje ile dahil oldukları gönüllü sivil inisiyatif grubu içinde belirlenen depremzede ihtiyaçlarını giderebilmek için canla başla çalışan ekipler, felaketin ilk gününden bugüne bir çok aileye dokundu ve dokunmaya devam ediyor.

 

Bu haber 188 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Işıklar Mahallesi’nde değişim başlıyor
Işıklar Mahallesi’nde değişim başlıyor
Tugay: “İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin parçası olacağız”
Tugay: “İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()